Redactia.ro
Home » Stil de viață » Obiceiul zilnic care scurtează viața. Ce faci fără să știi că te poți îmbolnăvi

Obiceiul zilnic care scurtează viața. Ce faci fără să știi că te poți îmbolnăvi

Obiceiul zilnic care scurtează viața. Ce faci fără să știi că te poți îmbolnăvi

Un obicei ne scurtează viața, iar specialiștii au tot atras și trag atenția asupra lui de-a lungul timpului. Iată ce faci și tu, zilnic, dar fără să știi, poate, că te poți îmbolnăvi din această cauză.

Obiceiul zilnic care scurtează viața. Ce faci fără să știi că te poți îmbolnăvi

De când cu pandemia de COVID-19, în special, să lucrezi de acasă sau de la distanță a devenit o practică uzuală și deja banală. Te așezi la o masă sau la un birou și uiți să te mai ridici de acolo, poate și pentru că nu mai e niciun coleg prin preajma ta care să te mai ridice la o cafea sau o simplă plimbare pe lângă sediul companiei.

Să stai jos zilnic, cu orele, e un obicei nociv și au fost făcute numeroase studii pe acest subiect. De exemplu, un raport publicat de JAMA Cardiology a dezvăluit modul în care a afectat statul mult timp în șezut, pe o un eșantion de oameni din 21 de țări. Aceia care au stat jos între șase și opt ore pe zi, fără să se ridice, au avut un risc mai mare de a face boli de inimă comparativ cu persoanele care stau aşezate mai puțin de patru ore pe zi, conform raportului, a relatat clickpentrufemei.ro.

Cei care lucrează la birou mai mult de opt ore pe zi fără activitate fizică riscă să se îmbolnăvească precum cei care fumează sau sunt supraponderali, conform sursei menționate anterior.

Totodată, sedentarismul e asociat cu îmbătrânirea prematură, cu un risc crescut de diabet şi de boli cardiovasculare, creşte riscul de hipertensiune arterială, de obezitate și de hiperglicemie şi favorizează acumularea de grăsime viscerală, tipul de grăsime din jurul organelor abdominale.

E recomandat să ne ridicăm de pe scaun dacă nu la o oră, măcar la două, și să încercăm să facem măcar o scurtă plimbare în fiecare zi. O jumătate de oră de mers pe jos, de exemplu, e benefică și ușor de realizat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: