Redactia.ro
Home » Știri » Obiceiuri, tradiții și superstiții de Anul Nou. Ce trebuie să faci să-ți meargă bine

Obiceiuri, tradiții și superstiții de Anul Nou. Ce trebuie să faci să-ți meargă bine

GALERIE FOTO (2) Obiceiuri, tradiții și superstiții de Anul Nou. Ce trebuie să faci să-ți meargă bine

Obiceiuri, tradiții și superstiții de Anul Nou. Ce trebuie să faci să-ți meargă bine. ani La trecerea dintre ani, există tradiții și obiceiuri respectate de sute de ani de către milioane de oameni din fiecare colț de lume.

Obiceiuri, tradiții și superstiții de Anul Nou. Ce trebuie să faci să-ți meargă bine

Tradiții de Revelion

De Anul Nou, oamenii trebuie să țină seama de anumite reguli pentru a atrage bunăstarea și fericirea. Superstițiile datează din cele mai vechi timpuri și până în prezent.

La români, conform tradiției, în noaptea de Anul Nou românii trebuie să facă cât mai mult zgomot pentru a alungă toate spiritele rele.

În ultima zi din an este bine să nu se cheluiască și să nu se arunce nimic din casă, deoarece, odată cu el, se aruncă și norocul.

De asemenea, nimeni nu trebuie să aibă nicio datorie pe când începe noul an. În caz contrar, aceștia vor rămâne datori întreg anul.

Ce se mănâncă de Revelion – ce nu se mănâncă de Revelion

Mănâncă pește, fiindcă se spune că, aşa cum peştele înoată prin apă, așa vei înota şi tu prin toate necazurile din anul următor, fără să te afecteze. Unii zic că peștele trebuie să fie primul aliment pe care îl consumi în Noul An.

Consumă carne de gâscă. Te va ajuta să plutești peste probleme şi să înaintezi spre ţelul tău, aşa cum face gâsca.

De Revelion trebuie să mănânci struguri. Ciuguleşte dintr-un ciorchine de struguri, bob cu bob, câte 12. Când ai ajuns la al 12-lea bob, pune-ţi o dorinţă care ţine de bani. Strugurii şi stafidele simbolizează abundenţa financiară.

În cultura est-asiatică, tăiețeii simbolizează longetivitate. De aceea, în noaptea dintre ani este bine să mănânci tăieței. Pregătește un preparat culinar care să conțină tăieței.

În Noaptea de Revelion nu se mănâncă pui fiindcă îţi alungi norocul. Această pasăre scurmă şi astfel norocul se împrăştie. De aceea e bine să ai pe masa porc sau curcan.

Obiceiuri și supersitiții de Revelion

Fetele nemăritate pun într-un vas cu apă busuioc, o ramură de măr şi o monedă, pentru a visa în noaptea respectivă pe cel cu care „le este sortit” să se căsătorească.

În noaptea de Revelion, la ora 00.00 sau imediat după, ţineţi aproape ce doriţi mai mult pentru anul viitor: bani pentru bunăstare, persoana iubită pentru noroc în dragoste, paharul cu şampanie pentru veselie.

Pe masa de Anul Nou să fie o ramură de vâsc, pentru a atrage norocul; recomandate, ca feluri de mânare de consumat în noaptea de Revelion, sunt preparatele din carne de porc şi linte.

Dacă doriţi să aveţi succes la serviciu, este bine ca în prima zi a anului să faceţi ceva în legătură cu ocupaţia.

Ce nu este bine sau ce aduce ghinion de Anul Nou

În ziua de Revelion nu este bine să se spele rufe sau să se tricoteze. Nu este bine să se agațe calendarul pe perete înainte ca anul nou să înceapă, nu este bine să se arunce lucruri din casă, sau să se spargă ceva.

În noaptea de Revelion nu este bine să se mănânce carne de pasăre, se spune că se risipește norocul, așa cum găina scormonește și împrăștie pământul.

De asemenea, în ziua de Anul Nou nu este bine să măturați. În noaptea dintre ani dar și pe 1 ianuarie nu se plange. Conform tradiției, persoanele care plâng în prima zi a anului vor avea un an plin cu evenimente triste.

Dar, în noaptea dintre ani este important să vă puneți mereu o dorință și să întâmpinați anul ce vine cu speranțe mari.

Citeste si:HOROSCOPUL anului 2020. An plin de surprize neplăcute pentru unele zodii

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: