Redactia.ro
Home » Știri » Ochiul Beiului. Bijuteria ascunsă a României

Ochiul Beiului. Bijuteria ascunsă a României

ochiul.beiului

Lacul Ochiul Beiului este situat în Munţii Aninei, judeţul Caraş-Severin, se întinde pe o suprafaţă de 20 de metri şi are o adâncime de 6 metri. Lacul este special datorită culorii verde-albastru pe care o are, fiind adesea comparat cu cerneala.

Dacă vreţi să vă bucuraţi de o experienţă aparte, puteţi să construiţi un traseu turistic ce include cele trei cascade ale râului Beuşniţ şi ruinele cetăţii medievale Ilidia.

Provenienţa acestui lac este carstică, iar forma lui este una de cuvă. Ceea ce este fascinant este faptul că lacul nu îngheaţă iarna, datorită izvorului său special.

Legendele lacului Ochiul Beiului

Am fost plăcut surprinsă să aflu că există anumite legende despre acest loc, aşa că m-am gândit să vă las aici unele dintre ele.

Una din legende spune că o fată frumoasă de prin aceste locuri ar fi fost răpită și necinstită de un tânăr turc. Fata a reușit însă să scape din mâinile tânărului și și-a luat zilele. De amărăciune beiul ar fi plâns atât de mult încât lacrimile sale s-au prefăcut într-un lac. Așa s-ar fi născut Ochiul Beiului.

O altă legendă spune că aceste locuri au fost sub stăpânirea unui pașă aspru care avea un băiat de o frumusețe rară, cu ochi albaștri pătrunzători. Băiatul mergea des la vânătoare prin împrejurimi și într-o zi a zărit-o pe fiica unui păstor valah, de care s-ar fi îndrăgostit. Acest lucru nu a fost pe placul tatălui său, acesta dând poruncă ca fata să fie ucisă.

Când tânărul a aflat de fapta tatălui său, a plâns la căpătâiul fetei, însă în zadar. Băiatul a ales să-și ia viața, iar ca urmare a jertfei sale, din lacrimile și suferința sa ar fi luat naștere Ochiul Beiului, cu apa albastră precum ochii băiatului.

Localnicii mai spun că până și în prezent ielele se adună în jurul lacului în noaptea de Sânziene, dansează în jurul lacului și se spală în apa cristalină a acestuia.

Părerea mea este că acest loc ar trebui să fie mult mai cunoscut de lumea întreagă pentru că liniştea, legendele, priveliştea şi culorile lacului sunt o comoara ce ar trebui admirate de fiecare dintre noi. Aşa că, dacă aveţi nevoie de un loc de relaxare în care să faceţi câteva poze uimitoare sau un loc de inspiraţie, Ochiul Beiului este locul ideal pentru tine!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini