Redactia.ro
Home » Știri » Oferte de asasinate, vândute pe internet. Cinci români au fost reținuți

Oferte de asasinate, vândute pe internet. Cinci români au fost reținuți

Un grup infracțional de români care administra site-uri cu oferte de asasinate la comandă a fost destructurat de procurorii DIICOT, la cererea autorităților din Satele Unite.

Românii administrau site-uri cu oferte de asasinate la comandă. Toți au fost reținuți de DIICOT

Peste 200 de persoane din Italia, Spania, Norvegia, Olanda şi Belgia au fost înşelate de o grupare de români prin vânzare online de bunuri pe care nu le deţineau în realitate. Prejudiciul în acest caz se ridică la aproximativ 450.000 de euro, transmite Agerpres.

Cinci români au fost ridicați de trupele speciale ale poliției și duși la audieri, bănuiți de instigare la omor, spălare de bani și organizarea unui grup infracțional. Forțele de ordine din America au anunțat colegii din România că suspecții administrau pagini de internet ascunse, pe care erau postate oferte pentru asasinate la comandă.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, s-au efectuat, miercuri, șapte percheziții domiciliare pe raza județelor Gorj și Hunedoara.

Cum acționau românii reținuți pentru ofertele de asasinate

Cei cinci români foloseau adresele, de unde administrau site-uri de internet unde puteau fi comandate chiar asasinate.

Site-urile erau ascunse şi puteau fi accesate doar dintr-o anumită reţea şi numai după folosirea unor softuri de criptare şi direcţionare a traficului de date.

Pentru serviciile oferite, cei cinci solicitau plata în criptomonede, tocmai pentru a nu fi luată urma banilor. Nu se ştie deocamdată câţi bani ar fi obţinut, mai ales, ca pe unele site-uri se lăudau că sunt ei înşişi asasini la comandă. Însă, potrivit anchetatorilor, doar luau banii şi dispăreau.

Site-urile pe care se aflau aceste oferte de asasinate la comandă se aflau în așa numitul „dark web”, care poate fi accesat doar în anumite condiții, pentru ca IP-urile utilizatorilor să fie cât mai ascunse.

”Aceste site-uri erau accesibile numai prin intermediul unei rețele care folosește programe informatice care maschează traficul prin internet al utilizatorilor, prin criptarea și direcționarea traficului prin relee intermediare. Site-urile păreau să accepte plata serviciilor exclusiv în monedă electronică.

Autoritățile din Statele Unite ale Americii au stabilit că acest grup este format din cinci sau mai multe persoane aflate pe teritoriul României, care a acționat în mod coordonat pentru administrarea site-urilor respective și în vederea spălării sumelor de bani obținute în urma comiterii infracțiunilor de instigare la omor”, se arată în comunicatul DIICOT.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: