Redactia.ro
Home » Homepage » Oficial! Formularul de intrare în România este obligatoriu! Anunț de la Guvern: “Cu 24 de ore înainte”

Oficial! Formularul de intrare în România este obligatoriu! Anunț de la Guvern: “Cu 24 de ore înainte”

Formularul de călătorie devine obligatoriu în România. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a atras atenția și că se vor da sancțiuni celor care nu respectă legislația.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, la finalul şedinţei de guvern, că a fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă privind implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri.

Formularul de intrare în România este obligatoriu

Potrivit Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, documentul nu este unul menit să împiedice circulaţia. Ci va avea rolul de a permite localizarea rapidă a contacţilor unei persoane infectate.

„Nu impiedica in vreun fel circulatia, din contra, ne ajuta sa localizam rapid contactii unei persoane infectate. Și DSP-urile sa poata face anchetele epidemiologice si sa ia masurile care se impun, de testare sau izolare, dupa caz. Este o procedura de identificare rapida a contactilor persoanelor infectate.

Acest certificat nu va produce complicatii cetetenilor care il completeaza. Cetatenii romani trebuie sa completeze acest certificat cu 24 de ore inaintea intrarii in Romania”, a spus Rafila.

“Dacă nu reuşesc să facă acest lucru, trebuie să îl completeze – pot să meargă la domiciliu – într-un interval de 24 de ore, sub sancţiunea unei amenzi, dacă eventual nu respectă acest interval”, a mai adăugat ministrul Rafila, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Conform OUG, începând cu data de 20 decembrie, persoanele care intră în ţară trebuie să completeze formularul digital, un document utilizat deja în alte 18 state membre UE.

Formularul de intrare în România poate fi completat electronic. Amenzi pentru cei care nu respectă

Formularul de intrare în România poate fi completat electronic, pe site-ul plf.gov.ro urmând a fi completat şi prezentat la intrarea în ţară, personalului autorizat din punctele de frontieră.

Oficialii de la Guvern au anunțat că se vor da amenzi cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei pentru cei care nu au completat formularul de intrare în România. Trebuie menționat că documentul va fi disponibil doar electronic, nu descărcat.

Dacă persoana a fost lăsată să intre în țară și nu completează formularul în termen de 24 de ore,  reprezentanții DSP îi pot da amendă. Există și patru situații clare în care acest document trebuie folosit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: