Redactia.ro
Home » Știri » Oficial. Masca nu va mai fi obligatorie în avioane și aeroporturi. De când se ridică măsura anti-COVID

Oficial. Masca nu va mai fi obligatorie în avioane și aeroporturi. De când se ridică măsura anti-COVID

Este oficial. Masca nu va mai fi obligatorie în avioane și nici pe aeroporturile din UE. Agenţia Europeană pentru Securitate Aeriană şi Centrul European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor au făcut anunţul.

Masca nu va mai fi obligatorie în avioane și aeroporturi

Începând de luni, 15 mai, masca nu va mai fi obligatorie în avioane și aeroporturi. Ridicarea măsurii se aplică doar pe spațiul UE.

Purtarea măştii de protecţie este însă cea mai bună măsură de prevenţie împotriva Covid-19, au subliniat reprezentanții de la Agenţia Europeană pentru Securitate Aeriană şi de la Centrul European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor

Actualizarea Protocolului Comun de Securitate Sanitară a Aviaţiei are la bază cele mai noi evoluţii ale pandemiei covid-19 – nivelul vaccinării anticovid şi dobândirea pe cale naturală a imuntăţii – dar şi ridicarea restricţiilor într-un număr tot mai mare de state membre UE, se precizează în comunicat.

În afară de renunţarea la măşti de protecţie, se relaxează măsurile cele mai dure, în vederea unei uşurări a ”poverii” suportate de industri aeriană, însă se menţin măsuri ”adecvate”, anunţă AESA şi ECDC.

Anunțul făcut de directorul executiv al Agenţiei Europene de Siguranţă a Aviaţiei

„Începând de săptămâna viitoare, măştile faciale nu vor mai fi obligatorii la călătoria cu avionul în toate cazurile, aliniindu-se în linii mari exigenţelor în schimbare ale autorităţilor naţionale din întreaga Europă privind transportul public”, a anunţat directorul executiv al Agenţiei Europene de Siguranţă a Aviaţiei, citat de G4media.

„Pentru pasageri şi echipaje este un pas mare înainte în normalizarea călătoriei cu avionul. Însă pasagerii este necesar să se comporte în mod responsabil şi să respecte alegerea celoralate persoane din jurul lor. Un pasager care tuşeşte şi strănută trebuie să ia în calcul să poarte o mască, pentru liniştea celor aşezaţi în apropiere”, a subliniat el.

Însă alte reguli împotriva Covid-19 urmează să difere, în continuare, în funcţie de companiile aeriene, relatează news.ro

De exemplu, zborurile către şi dinspre destinaţii unde purtarea măştii este obligatorie în transportul în comun este necesar să încurajeze purtarea măştii în funcţie de recomandări.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: