Redactia.ro
Home » Știri » Olena și Volodimir Zelenski, prima apariție publică împreună de la începutul războiului

Olena și Volodimir Zelenski, prima apariție publică împreună de la începutul războiului

GALERIE FOTO (5) Olena și Volodimir Zelenski, prima apariție publică împreună de la începutul războiului

Olena și Volodimir Zelenski, prima apariție publică împreună de la începutul războiului. Președintele Ucrainei a fost surprins alături de soția sa, Olena Zelenski, pentru prima dată de când Rusia a invadat teritoriul ucrainean. Cuplul a participat la înmormântarea primului președintelui al țării, la Kiev.

Olena și Volodimir Zelenski, prima apariție publică împreună de la începutul războiului

Încă de la începutul războiului în Ucraina, Volodimir Zelenski a stat departe de familia sa. În timp ce președintele ucrainean a locuit în biroul său secret, soția și copii au fost duși într-un loc asigurat. Astfel, cei doi soți au păstrat distanța în ultimele trei luni. Pentru prima dată de la începutul războiului, Volodimir și Olena Zelenski au fost surprinși împreună.

Cei doi au participat la înmormântarea primului președinte al țării, la Kiev. Soții Zelenski au mers împreună pentru a depune flori deasupra sicriului lui Leonid Kravchuk, care a devenit primul care a condus Ucraina independentă după prăbușirea Uniunii Sovietixe în 1991. Fostul președinte a murit în weekend, la vârsta de 88 de ani, după o grea luptă cu o boală crâncenă. Îmbrăcat în negru, în loc îmbrăcămintea militară pe care o purta. Lor li s-a alăturat alți demnitari, inclusiv primarul Kievului, Vitali Klitschko, într-un oraș care încearcă sî își revină după atacurile rusești.

Apariția Olenei vinel la o lună după ce a dezvăluit că a vorbit doar la telefon cu soțul ei când a izbucnit războiul, temându-se că dacă i s-ar fi alăturat în Kiev, ar pune în pericol viețile copiilor lor. În timp ce trupele îl protejau pe Zelenski de echipe de asasinii ruși, Olena și copiii ei, Aleksandra și Kiril au fost trimiși spre un loc sigur. Întrebată ce le-a spus copiilor săi, Olena a declarat că aceștia au înțeles perfect situația. „Când unul dintre noi este torturat, violat sau ucis, simțim că toți suntem torturați, violați sau uciși. Nu avem nevoie de propagandă pentru a simți conștiința civică și pentru a rezista. Această furie și durere personală, pe care le simțim cu toții, sunt cele care activează instantaneu setea de a acționa, de a rezista agresiunii, de a ne apăra libertatea”, a spus Olena pentru Vogue.

Aproximativ 4 milioane de femei și copii ucrainnei au fugit în alte țări, reluându-și viața, departe de casă. Olena Zelenski a spus că este infinit recunoascătoare pentru țările care au primit ucraineni care fugeau de războiul cu Rusia. Prima Doamnă a Ucrainei a lansat un canal Telegram prin care îi invită pe ucraineni să își împărtășească experiențele de război, folosinf mesajele ca o modalitate de a documenta istoria țării lor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: