Redactia.ro
Home » Știri » Olimpicii României. Medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică și locul I la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Olimpicii României. Medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică și locul I la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Olimpicii României. Medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică și medalii de aur și locul I la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Un licean din Târgu Jiu a luat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Totodată, Lotul olimpic de informatică al României a obţinut patru medalii, inclusiv una de aur, la cea mai recentă ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale.

Mihai Bratu, cel mai bun participant al României din toate timpurile la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Avem cu cine să ne mândrim. Mihai Bratu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, a obținut recent medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Și nu este singurul.

Vlad Ştefan Oros, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, a obţinut o medalie de argint, iar Nicoleta Dobrică, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Sector 1, Bucureşti, a adus acasă bronzul, în aceeași competiție internațională.

Mihai Bratu (aur 2021, aur 2022) devine astfel cel mai bun participant al României din toate timpurile, depășindu-l pe Dan Mirea (aur 2014, argint 2015) care a ocupat această poziție în ultimii 8 ani, conform informațiilor de pe pagina oficială de Facebook a OLR.
Tot Mihai Bratu a obținut și medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Geografie. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, i-a felicitat pe toți pentru performanțe. De altfel, foarte mulți internauți dintre cei care au văzut rezultatele au avut numai cuvinte de laudă pentru copii.

Elevii români au obținut medalia de aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Lotul olimpic de informatică al României a obţinut patru medalii – una de aur şi trei de argint- la cea de-a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), care a avut loc în perioada 24-30 iulie la Varazdin, Croaţia.

De asemenea, în urma cumulării punctajelor individuale, echipa României a ocupat locul I în clasamentul pe echipe.

„Este un rezultat remarcabil obținut la unul dintre concursurile de informatică de anvergură din Europa și din lume! Este, în același timp, un rezultat care implică enorm de multă muncă (individuală și în cantonamente) și continuitate în performanță: toți componenții lotului au în palmares concursuri și premii câștigate la competițiile de juniori”, a scris ministrul Sorin Cîmpeanu pe pagina de Facebook.

Sorin Cîmpeanu i-a întâmpinat personal pe elevi la Aeroportul „Henri Coandă” și i-a felicitat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro