Redactia.ro
Home » Știri » Orașul din România care riscă să intre în carantină. Anunțul premierului Ludovic Orban

Orașul din România care riscă să intre în carantină. Anunțul premierului Ludovic Orban

judet in carantina

Numărul mare de noi cazuri raportate în ultima perioadă ar putea introduce un oraș din România în carantină.

La momentul actual, 12 localități din județul Argeș sunt vizate de carantină din cauza coronavirusului.

Orașul din România care riscă să intre în carantină

Conform SpyNews.ro, județul Argeș riscă să intre în carantină după ce în ultimele zile s-au raportat mii de cazuri de coronavirus.

De asemenea, autoritățile vizează în acest moment 12 localități din Argeș pentru a le închide. În același, piteștenii se întreabă dacă, nu cumva și județul lor va fi băgat în carantină din cauza numărului mare de noi cazuri de COVID-19.

Până astăzi, 24 iulie au confirmate 42.394 de cazuri de coronavirus în România, iar în urma testelor efectuate la nivel național au fost raportate 1.119 de noi cazuri de persoane infectate cu Covid-19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut în trecut un test pozitiv.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, cele mai multe cazuri noi de coronavirus s-au înregistrat în București, Argeș și Dâmbovița.

Declarațiile premierului Ludovic Orban

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că intrarea în carantină a județului Argeș ar putea deveni realitate dacă va exista o propunere avizată și de Institutul Național de Sănătate Publică.

Miercuri, Orban preciza că autoritățile evaluează localitățile din județele Argeș și Brașov, unde sunt înregistrate cele mai multe cazuri de COVID-19.

În Argeş, de exemplu, sunt 3 localităţi care sunt sub evaluare şi, în cazul care continuă răspândirea virusului, se poate dispune suspendarea. În Braşov sunt 3 sau 4 localităţi. S-a făcut o evaluare pe localităţi. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură, dar dacă va fi necesar, nu vom ezita să luăm astfel de decizii. Deciziile se iau, evident, la propunerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul INSP, DSP, prin ordinul comandantului”, a spus Ludovic Orban după o videoconferinţă cu prefecţii pe tema gestionării crizei sanitare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: