Redactia.ro
Home » Știri » Orașul în care locuitorii muncesc doar patru zile pe săptămână: «Fără nicio modificare a salariului»

Orașul în care locuitorii muncesc doar patru zile pe săptămână: «Fără nicio modificare a salariului»

Care este cel mai bine plătit loc de muncă pentru cu cei cu 8 sau 10 clase în România? La asta nu te-ai fi gândit

Într-o mișcare neobișnuită, autoritățile unui oraș din Europa au decis să adopte o săptămână de lucru de patru zile pentru angajații săi. Decizia a fost luată la ultima ședință a consiliului local și urmează să intre în vigoare în următoarele două luni.

Angajații un oraș din Germania vor munci doar 4 zile pe săptămână

Angajații din Wedel, un oraș din districtul Pinneberg, Germania, vor avea parte de o schimbare plăcută în programul lor de lucru. Vor putea să înceapă weekendul încă de joi după-amiază. În mod concret, orașul intenționează să reducă numărul de zile de lucru ale angajaților săi de la cinci la patru pe săptămână.

Prin această decizie, Wedel devine prima localitate din Germania care introduce oficial săptămâna de muncă formată din patru zile. Planul a fost aprobat de autorități în cadrul ședinței consiliului săptămâna trecută, iar toți cei aproximativ 430 de angajați ai orașului ar putea beneficia de această măsură.

„Datorită acestui model, orașul Wedel este prima municipalitate din Germania care aduge noi modele în flexibilizarea muncii. În doar două-trei luni, dorim să permitem tuturor să lucreze o săptămână de patru zile. Fără nicio modificare a salariului. Săptămâna completă de lucru, fie că este de 20, 35 sau 41 de ore, va fi repartizată pe patru zile acolo unde este posibil și de dorit din motive de afaceri.”, a declarat managerul de resurse umane Jörg Amelung.

Unul dintre avantajele majore ale acestei schimbări este că va oferi angajaților mai mult timp liber pentru a-și petrece timpul cu familia și prietenii, sau pentru a-și urmări interesele personale. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea sănătății și bunăstării lor, ceea ce poate duce la o forță de muncă mai productivă și mai mulțumită.

Influența săptămânii de lucru mai scurte asupra productivității angajaților

În plus, o săptămână de lucru mai scurtă poate reduce nivelul de stres și epuizare profesională. Angajații care lucrează cinci zile pe săptămână pot simți presiunea de a fi productivi tot timpul și de a face față cerințelor profesionale. Prin tăierea unei zile de lucru, angajații vor putea să-și gestioneze mai bine munca și să se concentreze mai mult pe sarcinile lor.

Cu toate acestea, există și temeri că o săptămână de lucru mai scurtă ar putea duce la o scădere a productivității. Cu mai puțin timp disponibil, angajații trebuie să fie mai eficienți în ceea ce fac și să se asigure că își îndeplinesc sarcinile la timp.

Este important de menționat că această schimbare nu va fi implementată în toate industriile și domeniile de activitate. De exemplu, angajații din sectorul medical și din alte domenii cu cerințe ridicate vor continua să lucreze în conformitate cu programele lor obișnuite.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: