Redactia.ro
Home » Știri » Ouăle de prepeliță, un adevărat izvor de sănătate. De ce nu ar trebui să-ți lipsească din meniu

Ouăle de prepeliță, un adevărat izvor de sănătate. De ce nu ar trebui să-ți lipsească din meniu

oua de prepelita

Cu siguranță mulți dintre noi am auzit despre beneficiile pe care consumul de ouă de prepeliță le are asupra sănătății. Iată care sunt proprietățile care transformă oul de prepeliță într-un adevărat izvor de energie, conform medicilor nutriționiști!

Ouăle de prepeliță, un adevărat izvor de sănătate

Ouale de prepeliță sunt benefice pentru prevenirea anemiei, deoarece conțin de două ori mai multă vitamina A, vitamina B2 și fier comparativ cu ouale de găină. În plus, ouăle de prepeliță sunt o sursă bogată de proteine și nutrienți, fiind recomandate pentru a combate oboseala și lipsa de energie.

Ouăle de prepeliță sunt bogate în vitaminele A, B2, B12 si D, precum și în minerale: calciu, potasiu, fosfor, magneziu si fier. Potrivit medindia.net, 100g de ouă de prepeliță conțin aproximativ 64 mg de calciu, 13 mg de magneziu și 132 mg de potasiu. Datorită acestui conținut ridicat de nutrienți, consumul de ouă de prepeliță poate contribui la creșterea imunității, menținerea sănătății pielii, gestionarea diabetului și prevenirea căderii părului.

,,Ouăle de prepeliță sunt considerate o delicatesă în multe părți ale lumii. Sunt o modalitate sănătoasă și delicioasă de a adăuga mai multe proteine, vitamine și minerale în dieta ta, așa că bucură-te de ele cu moderație! Un ou de prepeliță are doar 14 calorii, dar oferă o doză mare de vitamina B12, seleniu, riboflavină și colină, împreună cu puțin fier’’, susține Mary Sabat, dietician.

Având în vedere gradul ridicat de poluare a mediului înconjurător, alimentația noastră joacă un rol crucial în menținerea unei stări de sănătate optime. Conform unui studiu realizat pe rozătoare și publicat pe webmd.com, consumul de ouă de prepeliță poate preveni leziunile hepatice cauzate de substanțele toxice din mediul înconjurător.

Contraindicații ouă de prepeliță

Consumul de ouă de prepeliță poate aduce beneficii semnificative celor care desfășoară activități fizice, datorită conținutului lor bogat în proteine, ceea ce poate contribui la creșterea nivelului de energie. De asemenea, aceste ouă pot stimula metabolismul datorită conținutului de vitamina B, fapt care le face recomandate și în curele de slăbire.

Majoritatea ouălor de prepeliță disponibile pe piață sunt nepasteurizate, ceea ce înseamnă că nu au fost supuse procesului de încălzire care ar distruge bacteriile dăunătoare ce ar putea fi prezente pe coajă. Prin urmare, este recomandat ca femeile însărcinate și persoanele cu un sistem imunitar slăbit să evite consumul de ouă de prepeliță sau să se asigure că ouăle sunt complet gătite, fără a avea gălbenușul moale înainte de a le consuma.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: