Redactia.ro
Home » Știri » Palatul Buchingham a fost jefuit. Bunurile Reginei Elisabeta a II-a au fost vândute pe internet

Palatul Buchingham a fost jefuit. Bunurile Reginei Elisabeta a II-a au fost vândute pe internet

Regina Elisabeta a II-a a fost jefuită de unul dintre oamenii din staff-ul său. Bărbatul care a făcut acest lucru a recunoscut că a vândut obiectele deja pe eBay.

 

Palatul Buchingham a fost jefuit

Numele bărbatului care a jefuit-o pe Regina Elisabeta a II-a este Adamo Canto. Bărbatul a lucrat ca asistent de catering la Palatul Buchingham  în perioada 11 noiembrie 2019 și 7 august 2020, potrivit cancan.ro. Bărbatul în vârstă de 37 de ani a declarat că a furat bunurile în timp ce își îndeplinea sarcina, aceea de a face curat în birourile Majestății Sale. Motivul pentru care ar fi recurs la acest gest este acela că ar fi fost atras de obiectele valoroase care se aflau în palat și nu s-a putut abține. Mai ales că bărbatul a avut acces și la zone la care în mod normal nu ar fi avut acces.

Adamo Canto a furat mai multe obiecte prețioase, printre care numeroase medalii și fotografii originale din casa reginei.  Printre obiectele valoroase furate de bărbat se numără și fotografii oficiale cu Prințul Harry, Prințul William și Kate Middleton, un album foto de la banchet la care a participat și Regina Angliei, dar și un album foto important de la vizita președintelui american Donald Trump, în Marea Britanie.

Bărbatul care a jefuit palaul a recunoscut că a furat și o medalie ‘Companion of Bath’ ce a apaținut Maestrului Gospodăriei, pe care a și vândut-o cu 350 de lire.  Potrivit procurorilor, Adamo Canto a furat 37 de articole din bunurile reginei Elisabeta a II-a. Valoarea obiectelor ar fi fost cuprinsă între 10.000 și 100.000 de lire sterline. Însă, pentru că le-ar fi vândut sub valoarea lor, Adamo Canto a câștigat de pe urma obiectelor suma de 7.741 de lire.

Mai mult, oficialii poliției au declarat că alte 77 de articole au fost luate din magazinul palatului, pe când altele au fost furate din locuri precum dulapuri pentru zona personalului, magazinul Queens Gallery și magazia ducelui de York, scrie viva.ro.

Adamo Canto s-a declarat vinovat în fața Curții Magistraților din Westminster pentru cele trei acuzații de furt pe care le-a primit. Judecătorul de district Alexander Jacobs l-a eliberat pe Canto pe cauțiune condiționată. Însă, după ce va fi judecat procesul, bărbatul ar risca o pedeapsă cu închisoarea de cel puțin 5 ani.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: