Redactia.ro
Home » Știri » Până la 5.000 de lei de la stat pentru familiile numeroase! Propunerea liberalilor în Parlament

Până la 5.000 de lei de la stat pentru familiile numeroase! Propunerea liberalilor în Parlament

Până la 5.000 de lei de la stat pentru familiile numeroase! Propunerea liberalilor în parlament

Până la 5.000 de lei de la stat pentru familiile numeroase! Iată propunerea liberalilor în Parlament!

Până la 5.000 de lei de la stat pentru familiile numeroase

O inițiativă legislativă propusă de parlamentarii Partidului Național Liberal (PNL) ar putea aduce beneficii financiare substanțiale familiilor din România care au mai mult de trei copii. Această inițiativă, care a fost depusă în Parlament, prevede acordarea unei indemnizații lunare, care poate ajunge până la echivalentul a 5.000 de lei, în anumite condiții.

Cine ar putea beneficia de acești bani

Inițiativa PNL se concentrează pe sprijinirea familiilor numeroase, în special a celor care au patru sau mai mulți copii. Propunerea lor prevede acordarea unui ajutor lunar egal cu un salariu minim net pentru aceste familii, indiferent de nivelul lor financiar. Cu toate acestea, există o condiție importantă: părinții trebuie să aibă venituri din salarii sau pensii, indiferent de valoarea acestora. Această indemnizație ar urma să fie oferită până când copilul împlinește 18 ani.

Pentru familiile cu patru copii, sprijinul financiar ar fi de un salariu minim net și jumătate, în timp ce cele cu cinci copii ar primi echivalentul a două salarii minime nete. Familiile cu șase copii sau mai mulți ar avea dreptul la două salarii minime nete și jumătate.

Alte condiții pentru a beneficia de acest ajutor

Proiectul de lege mai impune și alte condiții pentru acordarea acestui ajutor financiar. De exemplu, mamele care sunt în concediu de creștere a copilului trebuie să îndeplinească condiția de a avea venituri impozabile în cel puțin 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare nașterii sau adopției copilului.

Pentru a se califica pentru aceste beneficii, părinții sau tutorele legal trebuie să fie cetățeni români cu domiciliul în țară, iar copiii trebuie să fie înscriși într-o unitate de învățământ după ce împlinesc trei ani.

Modernizarea creșelor și grădinițelor prin parteneriat public-privat

În plus față de sprijinul financiar pentru familiile numeroase, acest proiect de lege include și alte măsuri importante. Un aspect semnificativ se referă la dezvoltarea și modernizarea creșelor și grădinițelor prin intermediul parteneriatului public-privat.

Propunerea oferă posibilitatea concesionării terenurilor aferente pentru o perioadă de 49 de ani, exonerația de impozit pentru o durată de cinci ani pentru companiile implicate în aceste parteneriate și asigurarea resurselor necesare din bugetele locale.

Într-o altă prevedere importantă, proiectul sugerează extinderea programului existent „O masă caldă la școală”, care a fost lansat în 2020 și care în prezent este disponibil în 450 de instituții de învățământ. Propunerea vizează includerea tuturor școlilor în acest program până la sfârșitul anului 2036.

Este important de menționat că aceste prevederi nu sunt în vigoare în prezent și necesită aprobarea Parlamentului și publicarea în Monitorul Oficial pentru a deveni legi. Cu toate acestea, ele reprezintă un pas semnificativ spre sprijinirea familiilor numeroase și modernizarea infrastructurii educaționale în România.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: