Redactia.ro
Home » Știri » Panică la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Un salon în care erau pacienți cu COVID19 s-a umplut de fum

Panică la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Un salon în care erau pacienți cu COVID19 s-a umplut de fum

Panică la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

Panică la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Un nou incident a avut loc într-un spital din România. Într-unul din saloanele în care sunt tratați pacienții cu COVID19 al spitalului de Urgență Pitești, asistentele au semnalat miros de fum. Aceștia au scos din priză repede un prelungitor care alimenta un concentrator de oxigen, fiind evitată producerea unui incendiu.

Panică la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Un salon în care erau pacienți cu COVID19 s-a umplut de fum

Panică la Spitalul Județean de Urgență Pitești. În cursul zilei de duminică, asistentele spitalului de Urgență din Pitești au simțit miros de fum într-unul din saloanele în care se aflau pacienți infectați cu noul coronavirus. Din fericire, cadrele medicale au acționat la timp.

Acestea au scos din priză un prelungitor care alimenta un concentrator de oxigen. „În această dimineață, în Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești a avut loc un incident, care, datorită personalului medical, nu s-a soldat cu victime, dar nici cu pagube materiale. În jurul orei 4: 30, într-unul din saloanele în care sunt tratați pacienți diagnosticați cu noul coronavirus a fost semnalat miros de fum. Cadrele medicale au acționat imediat. Prelungitorul care alimenta cu electricitate un concentrator de oxigen a fost scos din priză și, astfel, evitată producerea un incendiu„, se arată într-o informare a spitalului. Potrivit reprezentanților spitalului, cei doi pacienți internați în salon, au fost mutați imediat, fără ca starea lor de sănătate să fie afectată. Echipa care asigură mentenanța a stabilit că prizele de oxigen sunt funcționale, iar singura defecțiune fiind prelungitorul defect care a fost înlocuit.

Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești, Cristina Cazacau, la fața locului au fost chemați reprezentați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș care au constatat că nu există probleme. ”De asemenea, echipa care asigură continuu mentenanţa a stabilit că prizele de oxigen sunt funcţionale, singura defecţiune fiind la acel prelungitor care a fost înlocuit. Menţionăm că cele două persoane internate în respectivul salon au fost mutate imediat, fără ca starea de sănătate să le fie afectată de acest incident”, a spus aceasta.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății Andrei Baciu a declarat la scurt timp că cel mai important lucru este faptul că nu există niciun pacient rănit.“În cursul dimineţii la ora 4 a fost o chestiune legată de o priză, nu a fost o flamă. Nu ştiu toate detaliile. Cel mai important este că niciun pacient nu a avut de suferit”, a explicat Andrei Baciu.

Incendiu devastator la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”

La 29 ianuarie 2021, a izbucnit un incendiu la un pavilion al Spitalului „Matei Balş”din Capitală, fiind declanșat planul roșu de intervenție. Incendiul a avut loc la parterul unui corp de clădire, iar la acel moment se aflau 100 de persoane în imobil. În urma acestui incident, 18 persoane au decedat din cauza arsurilor sau fumului inhalat. „Problema este mult mai amplă. Avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România şi am solicitat noului ministru al Sănătăţii şi acum câteva săptămâni şi astăzi să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România şi aştept cât de curând primele idei pentru a putea demara această reformă”, a declarat Klaus Iohannis la scurt timp după producerea tragediei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: