Redactia.ro
Home » Stil de viață » Păpădia, nenumărate beneficii asupra sănătății. Când se recoltează această plantă

Păpădia, nenumărate beneficii asupra sănătății. Când se recoltează această plantă

GALERIE FOTO (2) beneficii papadie

Păpădia este o plantă ce conține multe vitamine, minerale și fibre. Frunzele verzi pot fi consumate gătite sau crude și servesc ca sursă excelentă de vitamine A, C, K, conține vitamina E, folați și vitamina B. Mai mult, frunzele verzi de păpădie oferă o cantitate substanțială de minerale, precum fier, calciu, magneziu și potasiu.

Rădăcinile, frunzele și florile de păpădie sunt folosite în scopuri medicinale, În medicina populară se utilizează toate părțile păpădiei. Cu toate acestea, fiecare parte a plantei se recoltează într-un anumit moment, atunci când conține cantitatea maximă de microelemente și macroelemente utile.

De exemplu, frunzele de păpădie trebuie colectate înainte de înflorire, iar rădăcinile înainte și după înflorire. Dacă aceste reguli vor fi neglijate, beneficiile obținute nu vor mai fi atât de puternice.

Rădăcina de păpădie. Când se recoltează

Rădăcina de păpădie poate fi colectată de două ori. Atunci când concentrația de nutrienți este maximă, primăvară înainte de înflorire (sfârșitul lunii aprilie-începutul lunii mai) și toamna (septembrie-octombrie). Aceasta se usucă imediat după recoltare. Rădăcinile de păpădie colectate toamna conțin o cantitate mare de fructoza și glucoză.

Frunzele de păpădie. Când se recoltează 

Primăvara sunt recoltate și uscate frunzele de păpădie. În această perioada, concentrația de nutrienți din ele este foarte mare. Se recoltează frunzele tinere ale acelor plante care încă nu au înflorit. Sunt tăiate cu atenție cu o foarfeca și așezate pe o tavă sau în coș. Trebuie să ne asigurăm că frunzele nu se sfărâmă. Frunzele căzute nu pot fi recoltate, prin urmare, nu este bine să adunăm frunzele după ce se usucă.

Florile de păpădie. Când se recoltează 

Colectarea florilor de păpădie are loc în perioada aprilie-octombrie. Florile adunate în timpul înfloririi active – în luna mai – sunt extrem de bune. Se recomandă colectarea florilor pe vreme însorită, după-amiaza. De regulă, numai capul florii este tăiat; pedunculul nu trebuie atins. Nu este recomandat să culegi florile cu mâna, deoarece există riscul de a scutură polenul de pe petale, care conține o cantitate mare de macro și microelemente utile.

Beneficii și proprietăți

Păpădia și componentele sale bioactive pot susține pierderea în greutate. Datorită capacității de a îmbunătăți metabolismul carbohidraților și de a reduce absorbția de grăsimi, păpădia poate ajuta la pierderea în greutate.

De asemenea, această plantă mărește cantitatea de urină produsă de rinichi și împreună cu apa sunt eliminate toxinele acumulate la nivelul rinichilor. Așadar, păpădia are și efect detoxifiant.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: