Redactia.ro
Home » Știri » Parada de 1 Decembrie ar putea fi mutată în 30 noiembrie. Dezbateri aprinse despre servirea tradiționalei fasole cu ciolan

Parada de 1 Decembrie ar putea fi mutată în 30 noiembrie. Dezbateri aprinse despre servirea tradiționalei fasole cu ciolan

Reţetă ciolan cu fasole

Există discuții despre posibilitatea ca parada de 1 Decembrie să fie mutată pe 30 noiembrie, din cauza coincidenței cu alegerile parlamentare programate pentru aceeași zi. Mai mulți participanți la paradă sunt și candidați la alegeri, ceea ce a generat o serie de dezbateri. 

Parada de 1 Decembrie ar putea fi mutată în noiembrie

Potrivit unor surse din Antena 3 CNN, discuții neoficiale au avut loc între Ministerul Apărării și Administrația Prezidențială pentru a analiza opțiunea schimbării datei ceremoniei. În prezent, Administrația Prezidențială susține că data pentru parade rămâne fixată pe 1 decembrie, Ziua Națională a României, și nu a fost luată o decizie oficială cu privire la modificarea acestui eveniment important.

Florian Bodog, senator PSD, a declarat că nu are cunoștințe despre o eventuală schimbare a datei pentru parada de 1 Decembrie și că nu a primit nicio informație oficială pe această temă. „Nu știu să se modifice data. Nu am nici o informație cu privire la o posibilă modificare a manifestărilor. Chestiunile legate de fasolea cu ciolan cu siguranță nu vor exista, pentru că nimeni nu dorește să fie interpretări din partea oricui cu privire la o posibilă încercare de mituire, să zic așa, a alegătorilor.

Deci aceste lucruri nu se vor întâmpla de 1 decembrie, însă probabil că vor exista discuții cu privire la amploarea manifestărilor. Acum, ziua de 1 Decembrie este Ziua Națională, trebuie marcată ca zi națională. Noi putem să cinstim Ziua Națională, chiar dacă este ziua de alegeri. Iar pe de altă parte, faptul că mergi la vot este un un drept și o obligație în același timp. Poți cinsti Ziua Națională și prin faptul că mergi să îți votezi viitorul, practic”. 

Ce spune Virgil Guran, senatorul PNL

Pe de altă parte, senatorul PNL Virgil Guran s-a exprimat împotriva mutării paradei și a afirmat că data de 1 Decembrie trebuie respectată, deoarece reprezintă Ziua Națională a României. El a criticat tendința de a exagera în legătură cu posibila influență pe care desfășurarea paradei ar putea-o avea asupra alegerilor și a susținut că nu ar trebui să existe motive de îngrijorare în legătură cu acest aspect.

Virgil Guran, senator PNL:  „Nu cred că ar trebui mutată parada, pentru că 1 Decembrie e 1 Decembrie. Atât de mult ne place să jucăm noi teatru, că dacă este și parada influențează alegerile sau lucruri de genul acesta. Asta este una. A doua, dacă nu ești candidat, cei care nu candidează pot să mănânce fasolea. Și cel care candidează poate să mănânce fasolea, dar nu trebuie să o dea el, să organizeze el așa ceva. Ne place să ne complicăm în tot felul de lucruri.  

Eu zic că ne place să ne complicăm în sensul că ne facem atâtea probleme din lucruri simple și din păcate, lucrurile foarte importante nu reprezintă o problemă pentru noi, pentru români. Dar asta, dacă mănâncă cineva fasole de 1 Decembrie și dacă mănâncă, să-i dea Dumnezeu sănătate, să fie în regulă. Eu vă spun ceva. Uite, de exemplu, la sediul de campanie vom mânca fasole cu ciolan. Un primar care nu candidează poate să dea fasole cu ciolan.”

Virgil Guran a subliniat că discuțiile despre detalii minore, precum mâncarea de 1 Decembrie, sunt o pierdere de vreme și că românii ar trebui să se concentreze pe problemele importante ale țării. În opinia sa, evenimentele simple, precum consumul de fasole la parade, nu ar trebui să fie privite cu atât de multă suspiciune, deoarece nu influențează alegerile. Guran a menționat că la sediul de campanie al partidului său, fasolea cu ciolan va fi servită fără probleme, iar un primar care nu candidează poate organiza asemenea mese festive fără a isca controverse.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: