Redactia.ro
Home » Știri » Paradisul de la Şinca Veche. Unde se află tărâmul românesc unde ți se împlinesc dorințele

Paradisul de la Şinca Veche. Unde se află tărâmul românesc unde ți se împlinesc dorințele

Paradisul rupestru de la Şinca Veche este un tărâm de poveste din România. Se spune că aici ți se împlinesc toate dorințele. La 50 de kilometri de Braşov se află o mănăstire săpată în stâncă, ascunsă în mijlocul pădurii, a cărei vechime este estimată la mii de ani. Cum ajungi în locul unde ai parte de linişte într-un peisaj unic, încărcat de legende locale atractive.

Paradisul rupestru de la Şinca Veche, tărâm de poveste în România

Mănăstirea rupestră de la Şinca Veche a devenit o atracţie turistică în ultimii ani, dar şi un loc de pelerinaj şi reculegere. Sub un deal de la poalele Munților Făgăraș se adună în fiecare duminică sute de oameni pentru a se ruga. S-a dus vestea că într-o grotă, nu foarte încăpătoare, se întâmplă lucruri inexplicabile.

Unii vorbesc despre fascicule de lumină care apar şi dispar, alţii spun că dorințele puse acolo s-au împlinit, unii vin pentru energia pe care o emană locul, alții se roagă acolo doar pentru că acum este un locaș de cult ortodox, sfințit de Mitropolitul Ardealului. Grota a primit mai multe denumiri. Creștinii îi spun Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche, locul în care se împlinesc dorințele, alții o denumesc „Templul Ursitelor”. În grotă este desenat în stâncă chipul lui Iisus Hristos.

Tărâmul românesc unde ți se împlinesc dorințele

Cei care nu sunt atât de credincioși vin aici pentru că sunt convinși că se întâmplă lucruri paranormale. Cred că există o zonă energetică uimitoare, un portal, care comunică direct cu alte vestigii dacice din România, cum ar fi cetatea de la Sarmizegetusa. Unii vizitatori vin o dată pe an pentru a-și pune o dorință, stând doar în locul în care lumina soarelui pătrunde prin turla săpată în piatră.

Pentru că locul a fost uitat de autorități şi se degrada, Fundaţia Așezământul Istoric Ortodox Cultural – Bucuria Neașteptată – Șinca Veche, județul Brașov a strâns bani şi l-a transformat într-un loc de pelerinaj.

„Schitul este cunoscut astăzi ca Schitul „Sfântul Nectarie“, pentru că paraclisul de aici are o părticică din moaștele Sfântului Nectarie. Oamenii dau slavă lui Dumnezeu că S-a milostivit de ei și le-a trimis întru ajutor un Sfânt atât de iubit și de mult căutat. Paraclisul „Sfântul Nectarie“ a fost sfințit în 19 decembrie 2006 de IPS. dr. Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului, dimpreună cu un sobor de preoți și mulți pelerini credincioși. La început, schitul a funcționat cu obște de călugări, dar din rânduiala lui Dumnezeu, acum schitul funcționează cu obște de măicuțe”, se arată pe site-ul oficial al fundaţiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: