Redactia.ro
Home » Știri » Părintele Vasile Ioana recomandă metoda Sfinților Ioachim și Ana pentru cei care nu pot avea copii, dar își doresc: „ E darul lui Dumnezeu”

Părintele Vasile Ioana recomandă metoda Sfinților Ioachim și Ana pentru cei care nu pot avea copii, dar își doresc: „ E darul lui Dumnezeu”

În societatea contemporană, numeroase cupluri se confruntă cu provocarea dureroasă a infertilității, o problemă ce poate pune la încercare relațiile și aspirațiile de a deveni părinți. Părintele Vasile Ioana, spiritual de la Biserica „Sf. Nicolae Dintr-o zi“, vine cu o sugestie inspirată din tradiția religioasă și credința în puterea divină a rugăciunii. Această recomandare este să urmeze exemplul părinților Fecioarei Maria, Sfinții Ioachim și Ana, care au luptat cu infertilitatea și au primit darul nașterii pruncului Iisus Hristos prin intermediul rugăciunii și postului.

Rugăciunea și postul timp de 40 de zile, cheia recomandată de Părintele Vasile Ioana

Conform învățăturilor părintelui Vasile Ioana, pentru cei care doresc cu ardoare să aducă pe lume un copil, o cale de împlinire a acestui vis este să postească și să se roage pentru o perioadă de 40 de zile, evitând orice contact intim cu partenerul în această perioadă. Acest ritual presupune o abstinență totală în scopul concentrării asupra rugăciunii și aducerii dorințelor la Maica Domnului.

Părintele Vasile Ioana susține că acest act de credință, bazat pe tradiția lui Ioachim și Ana, poate aduce în cele din urmă răsplata mult dorită sub forma unei sarcini. Prin această practică, el încurajează cuplurile să se conecteze la sursa divină a darurilor și să-și depună încrederea în ajutorul Maicii Domnului Sfinte.

Importanța înțelegerii reciproce înainte de căsătorie

Înainte de a apela la metoda sugerată de Părintele Vasile Ioana, tinerii cupluri sunt sfătuite să investească timp în cunoașterea reciprocă și în dezvoltarea relației lor. Duhovnicul susține că nu este necesar să se grăbească în a lua decizia de a se căsători, ci ar trebui să acorde timp suficient pentru a se cunoaște reciproc în diverse situații și stări de spirit.

Pentru a susține această recomandare, Părintele Vasile Ioana argumentează că relațiile care se dezvoltă prea rapid pot ajunge să se stingă la fel de repede, lăsând în urmă inimi frânte. Prin urmare, trecerea prin toate sezoanele vieții împreună, experimentând bucuriile și dificultățile, este crucială pentru a cunoaște profund caracterul și personalitatea partenerului de viață.

Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului, nu puteau să aibă copii și, deja, vârsta avansa și era o tradiție că, dacă nu aveai copii ca familie, familia nu rodea, nu puteai să aduci daruri la Templul Sfânt. Atunci, Ioachim merge în pustietate, Ana merge și ea într-o peșteră, Ioachim într-o altă peșteră. 40 de zile se roagă. După 40 de zile de post și rugăciune, se întâlnesc și o zămislesc pe Maria. 

Cei care nu au prunci și doresc să aibă prunci pot să folosească metoda lui Ioachim și a Anei de a naște prunci. Nașterea unui prunc nu este doar rodul relației dintre un bărbat și o femeie, e darul lui Dumnezeu.

Ioachim s-a rugat să primească un copil de la Dumnezeu și a primit prin rugăciune și prin post. Biserica te cheamă la jertfă, te cheamă la rugăciune și la post. Stai 40 de zile în rugăciune și în post și, după 40 de zile, reîntâlnirea soțului cu soția poate să aducă darul de prunci.

De aceea, îi îndemnăm, pe toți cei care doresc să aibă prunci să se roage mult Maicii Domnului Sfinte, pentru ca ea ajută mult”, a declarat părintele Vasile Ioana în emisiunea Vorbește Lumea, de la PRO TV.

Rugăciunea și credința, resurse importante în căutarea fertilității

Recomandările părintelui Vasile Ioana vin în sprijinul cuplurilor care se confruntă cu dificultăți în a concepe un copil. Această metodă inspirată din credința religioasă și tradiția Sfinților Ioachim și Ana oferă o cale de speranță și vindecare pentru cei care își doresc să devină părinți.

Cu toate acestea, înainte de a apela la această practică, tinerii sunt îndemnați să nu se grăbească în luarea deciziei de a se căsători și să își petreacă timpul în construirea unei relații solide și în cunoașterea reciprocă. Cu credință și înțelegere, orice obstacol poate fi depășit, iar darul unei vieți noi poate fi primit cu bucurie și recunoștință.

Dragi tineri, înainte de un an nu vă faceti planuri pentru viață. De ce vă spun asta? Pentru că mulți s-au grăbit, au consumat repede relația și s-a terminat foarte repede. De aceea nu îți face planuri mai devreme de un an. Nu te grăbi! De ce spun asta…pentru că trebuie să treceți împreună printr-o primăvară zglobie, printr-o vară fierbinte, printr-o toamnă tristă și o iarnă rece, printr-un Revelion, un Crăciun, un Paște, cunoașterea părinților.

Te cerți un pic… vezi cum este la ceartă, la dispute, dacă este aspru la mânie, dacă nu este. Trebuie să treceți împreună prin toate stările. Nu hotărî că ăsta este omul vieții sau ea este femeia vieții până nu treci de un an. Un ciclu de un an este un ciclu prin care treci prin toate stările. După un an, începi deja să explorezi personalitatea celuilat. Atenție mare la caracter, la firea lui/ei, atenție la educație, cum îți vorbește”, a explicat părintele Vasile Ioana.

Sursa foto: romaniatv.net

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: