Redactia.ro
Home » Știri » Patronii azilelor groazei din Ilfov și București sunt la un pas să scape basma curată. Decizia revoltătoare a magistraților

Patronii azilelor groazei din Ilfov și București sunt la un pas să scape basma curată. Decizia revoltătoare a magistraților

azilul groazei

Proprietarii azilelor groazei din Ilfov și București sunt la un pas de a scăpa de pedeapsă. O hotărâre a instanței a stabilit că aceștia vor fi plasați în arest la domiciliu, însă această decizie nu este încă definitivă. În plus, DIICOT a depus deja o contestație împotriva acestei măsuri și se așteaptă ca vinovații să primească pedepse mai aspre pentru faptele lor.

Patronii azilelor groazei din Ilfov și București sunt la un pas să scape basma curată

Vineri, Tribunalul București a respins propunerea procurorilor DIICOT de prelungire a arestului preventiv pentru Ştefan Godei, administratorul azilului din Voluntari unde bătrânii erau găzduiți în condiții deplorabile. În schimb, instanța a decis că acesta să fie supus cercetării în arest la domiciliu. Aceeași hotărâre a fost luată și în cazul lui Daniel Godei și Andrei-Răzvan Ticu, șef de serviciu în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov.

În aceeași zi, instanța a aprobat prelungirea măsurii de arest la domiciliu pentru 30 de zile în cazul Ioanei-Andreea Caraulasu, Cristinei Tudorancea, Claudiei Costescu și Gheorghiței Trifu.

Ce au descoperit procurorii atunci când au investigat trecutul lui Ștefan Godei

Conform referatului depus de DIICOT în propunerea de arestare, Ștefan Godei, individul responsabil de conducerea asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz,” subiectul anchetei în curs, a obținut un profit de 3,7 milioane de lei din funcționarea azilelor înfiorătoare. În aceste aziluri, persoanele în vârstă și cele cu dizabilități au fost supuse abuzurilor, fiind agresate fizic, lăsate să sufere de foame, cu leziuni care au atras viermi, în condiții complet insalubre.

„Potrivit procesului verbal al organelor de cercetare penală din 22.06.2023 au mai reieșit date potrivit cărora Godei Ștefan Cristian dispune de sume de bani însemnate pe care le cheltuiește pentru a apela periodic la serviciile unor prostituate, pentru a își procura droguri sau sume pe care le oferă la lăutari, sens în care potrivit discuțiilor avute de acesta în seara de 26-27.05.2023, a cheltuit pentru o singură astfel de serie de distracții, într-o noapte, suma de 25.000 de lei”, se arată în referatul procurorilor.

Sursă foto Observator

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: