Redactia.ro
Home » Știri » Pedepse aspre pentru hărțuirea în mediul online și apelurile telefonice repetate. Tot ce trebuie să știe victimele

Pedepse aspre pentru hărțuirea în mediul online și apelurile telefonice repetate. Tot ce trebuie să știe victimele

Pedepse aspre pentru hărțuirea în mediul online.

România face un pas semnificativ în lupta împotriva hărțuirii online și a apelurilor telefonice repetate, o problemă tot mai acută în societatea digitalizată de astăzi. Președintele Klaus Iohannis a semnat recent decretul pentru promulgarea unei legi care introduce pedepse pentru aceste forme de agresiune, oferind totodată victimele posibilitatea de a obține un ordin de protecție.

Această lege reprezintă o schimbare majoră în abordarea legislativă față de hărțuirea online și apelurile telefonice nejustificate, extinzând sfera de aplicare a ordinului de protecție la toate victimele violenței, indiferent de relația dintre victimă și agresor. Astfel, nu doar actele de violență fizică vor fi sancționate, ci și cele de hărțuire online, apelurile telefonice multiple, urmărirea repetată fără un drept sau interes legitim, sau supravegherea locuinței victimei sau a altor locuri frecventate de aceasta.

Ce presupune noua legislație

Conform noii legislații, una dintre măsurile inovatoare introduse este monitorizarea agresorului prin intermediul unei brățări electronice. Aceasta măsură urmărește să prevină repetarea actelor de agresiune și să asigure o protecție eficientă a victimelor.

Legea a fost votată în Camera Deputaților cu unanimitate de voturi, subliniind astfel un consens legislativ în privința importanței și urgenței protejării persoanelor afectate de hărțuirea online și de comportamentele agresive repetate prin apeluri telefonice.

Hărțuirea este pedepsită

Această inițiativă legislativă vine în contextul în care persoanele din mediul public, dar și cetățenii obișnuiți, se confruntă din ce în ce mai frecvent cu astfel de situații neplăcute. Vedete, jurnaliști, activiști și mulți alții au relatat despre experiențe negative cu urmăritori persistenți și hărțuitori online, evidențiind necesitatea unei protecții legale adecvate.

Promulgarea acestei legi este un pas important în direcția asigurării unui mediu online și telefonic mai sigur pentru toți cetățenii, marcând un avans semnificativ în legislația românească în domeniul combaterii violenței și hărțuirii. Prin adoptarea acestor măsuri, România se aliniază la standardele internaționale în materie de protecție a drepturilor individuale și promovează o societate în care siguranța și respectul sunt valori fundamentale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: