Redactia.ro
Home » Știri » Pensia lui Ion Țiriac, pe care fostul tenismen nu o ridică niciodată. Cât încasează lunar de la statul român

Pensia lui Ion Țiriac, pe care fostul tenismen nu o ridică niciodată. Cât încasează lunar de la statul român

Toată lumea se întreabă cât încasează ca pensie Ion Țiriac! Însă puțini știu că unul dintre cei mai bogați români nici măcar nu o ridică niciodată! Iată motivul.

Ajuns la frumoasa vârstă de 82 de ani, Ion Țiriac a ajuns să aibă o pensie la care un pensionar de rând nici nu visează. Cu toate acestea, legendarul tenismen nu și-a ridicat niciodată pensia. Puțini știu însă de ce procedează astfel.

Pensia lui Ion Țiriac, pe care fostul tenismen nu o ridică niciodată. Cât încasează lunar

Ion Țiriac deține o avere impresionantă, estimată la 1,5 miliarde de dolari. Dar iată că și pensia fostului component al naționalei de Cupa Davis este una pe măsură.
Potrivit unor informații vehiculate în presă, Ion Țiriac are o pensie de 12.000 de lei. Este o sumă frumușică, la care ar putea visa oricine și mult peste media pensiilor din România.

Însă de unde așa valoare, s-au întrebat mulți. Cântărește mult gradul de colonel pe care Ion Țiriac l-a primit în urmă cu ceva vreme. Gloria tenisului românesc este de 20 de ani ofițer în Ministerul de Interne.

Și spre deosebire de orice pensionar român, afaceristul nici măcar nu s-a atins de banii de la stat în ultimii 20 de ani. Se pare că Ion Țiriac nu și-a mai ridicat pensia din 1999. Banii i-a strâns într-un cont bancar, iar suma ar fi ajuns, lungul anilor, ar depăși 500.000 de euro.

Ion Țiriac, printre bogații lumii chiar și în pandemie

Ion Țiriac a câștigat bine chiar și în pandemie. În 2020, a făcut profituri mai mari cu 300 de milioane de dolari față de 2019, potrivit ProSport.

Țiriac este pe locul 2.238 într-un clasament al celor mai bogați oameni, potrivit topului întocmit în 2021 de Hurun Report. Ar fi vorba de o creștere de 38 de locuri față precedentul an, când afaceristul era pe locul 2.276. Mai mult, fostul tenismen e singurul român din acest top al miliardarilor.

Ion Țiriac, succes uriaș ca tenismen și om de afaceri

Fost sportiv profesionist, Ion Țiriac a făcut carieră ca jucător de tenis de câmp și de hochei pe gheață. A urmat să bifeze succesul și în afaceri. Este primul român din topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume.

În tenis, a avut peste 150 de participări în Cupa Davis între 1959 și 1978, disputand trei finale, cu Statele Unite ale Americii, în 1969, 1970 și 1972. În toate l-a avut ca partener pe nimeni altul decât Ilie Năstase. A câștigat peste 40 de titluri internaționale în competițîi de simplu și dublu la tenis. În 1970, a câștigat titlul de campion la dublu la turneul de la Roland Garros alături de Ilie Năstase.

Între 1984 și 1993, Ion Țiriac a fost managerul lui Boris Becker.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: