Redactia.ro
Home » Știri » Pentru a obține certificatul digital Covid trebuie să urmezi 8 pași simpli. Noi îți vom arăta cum

Pentru a obține certificatul digital Covid trebuie să urmezi 8 pași simpli. Noi îți vom arăta cum

Certificat digital european Covid-19

Site-ul web care îi va ajuta pe cetățenii români sau străini să își poată genera certificatele digitale UE privind COVID va fi disponibil de mâine, 1 iulie 2021, conform datelor publcate de STS. Pentru a-l putea obține vei avea nevoie de 8 pași simpli de parcurs.

Care sunt cei 8 pași

Persoanele care doresc să își genereze un certificat digital UE privind COVID pentru a putea călătorii în siguranță pot accesa platforma https://certificat-covid.gov.ro pentru a-l obține. Conform informațiilor publicate de cei de la STS va fi nevoie ca fiecare persoană să urmeze 8 pași.

Uite ce trebuie să faci:

1. Autentificarea se face pe baza unei adrese de e-mail.

2. În cazul în care e-mail-ul este valid, sistemul informatic trimite un link, care după accesare va direcționa utilizatorul în pagina principală a platformei.

3. Se apară pe butonul verde „Certificat nou”.

4. Se alege tipul actului de identitate în baza căruia solicitantul a fost înregistrat la testare sau vaccinare.

5. Cetățenii români și cei cu CNP emis de autoritățile române accesează butonul „CNP”, urmat de categoria de vârstă. În câmpurile dedicate, introduc: codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, inițiala numelui, inițiala prenumelui și tipul certificatului dorit. Cetățenii străini selectează opțiunea „Pașaport/Act de identitate” și completează câmpurile care cuprind: „Țara care a emis pașaportul”, numărul „pașaportului sau al cărții de identitate”, inițialele numelui și prenumelui, iar apoi aleg tipul de certificat.

6. Potrivit alegerii categoriei, se completează:

  • Pentru generarea certificatului de vaccinare, se alege tipul serului administrat, județul în care a fost vaccinat și se introduce numărul corespondent lunii în care a avut loc vaccinarea.
  • Pentru generarea certificatului de recuperare după COVID, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care persoana a fost confirmată pozitiv.
  • Pentru generarea certificatului de testare, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care s-a efectuat. Pentru acest tip de certificat, valabilitatea este de maximum 72 de ore de la realizarea testului negativ.

7. Se apasă butonul „Salvează”, iar aplicația înregistrează cererea de generare a certificatului digital UE privind COVID.

8. Mai apoi, în secțiunea „Listă certificate” se vor putea vizualiza toate certificatele emise de pe acel cont de e-mail.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: