Redactia.ro
Home » Știri » Pep Guardiola a fost propus la naționala Angliei de către un fost rival de la Man Utd

Pep Guardiola a fost propus la naționala Angliei de către un fost rival de la Man Utd

GALERIE FOTO (3)

După plecarea lui Jurgen Klopp de la Liverpool, Premier League se pregătește de o nouă despărțire spectaculoasă. Se amplifică zvonurile despre o eventuală încetare a colaborării dintre Pep Guardiola și Manchester City.

Antrenorul spaniol a venit pe banca tehnică a „cetățenilor” pe 1 iulie 2016, la insistențele directorului sportiv Txiki Begiristain. Până atunci le mai antrenase pe FC Barcelona și pe Bayern Munchen. Sub conducerea sa, Man City a câștigat 357 dintre cele 483 de partide oficiale disputate, golaverajul total fiind de 1227 la 435.  Așadar, elevii lui Pep au marcat, în medie, 2.54 goluri pe meci.

Partidele campioanei Angliei sunt spectaculoase, de aceea cei care vor să știe unde pot vedea meciuri live caută cu predilecție jocurile naționalei „Leilor”.

Din iulie 2016 până în octombrie 2024, City a câștigat Liga Campionilor, Supercupa Europei, șase titluri de campioană, trei supercupe, două Cupe și patru Cupe ale Ligii Angliei. Guardiola a fost desemnat cel mai bun antrenor din lume în sezonul 2022-2023.

În acest sezon, „cetățenii” luptă pentru al cincilea titlu consecutive în Premier League și sunt primii favoriți la cucerirea Ligii Campionilor. Poate fi ultimul sezon cu Pep la timonă, spaniolul vorbind despre plecare imediat după finalul stagiunii trecute.

„Realitatea este că sunt mai aproape de a pleca decât de a rămâne. Am discutat cu clubul și sentimentul meu este că vreau să rămân acum. Voi rămâne și în sezonul 2024/2025. Dar în timpul sezonului vom vorbi despre asta, vom vedea ce va urma”, declarat Guardiola în luna mai.

O veste venită recent dinspre clubul din Manchester ne face să credem că Pep nu își va prelungi contractul scadent pe 30 iunie 2025: Txiki Begiristain și-a anunțat plecarea la finalul acestui sezon. Cel despre care antrenorul spunea că este „unul dintre cei mai inteligenți oameni din lumea fotbalului” o va părăsi pe Man City după 13 ani. Aproape sigur, în locul său va veni Hugo Viana, care în prezent este director sportiv la Sporting Lisabona. Anunțul a fost făcut de Fabrizio Romano, deci așa va fi.

Wes Brown: Pep ar fi potrivit pentru jobul de selecționer

Așadar, se anunță finalul unei ere. Guardiola nu are de gând să ia o pauză, așa cum și-a dorit Jurgen Klopp. Cu siguranță, ofertele nu vor întârzia să vină. O ipoteză interesantă a fost lansată de Wes Brown, fost jucător al rivalei Manchester United.

Brown consideră că spaniolul ar fi potrivit pentru funcția de selecționer al Angliei, în contextul naționala Albionului este condusă de un interimar, Lee Carsley. Gareth Southgate a demisionat după finala pierdută în fața Spaniei la Euro 2024. A fost a doua finală consecutivă de Campionat European „irosită”, la Euro 2020 englezii înclinându-se în fața Italiei, chiar pe Wembley.

„Stilul lui Pep ar ajuta cu siguranță Anglia să câștige un trofeu, deoarece așa se joacă fotbalul acum. Și nimeni nu o face mai bine decât el. Această echipă a Angliei este 100% capabilă să câștige un trofeu.

Nu poți ajunge la atâtea semifinale și finale și să spui că nu suntem suficient de buni, pentru că am pierdut un meci. Suntem suficient de buni, dar pur și simplu nu am fost în acel meci care contează la final”, a opinat Brown.

Dacă va prelua reprezentativa Angliei în vara lui 2025, Guardiola va avea timp să pregătească participarea la Cupa Mondială din 2026, care va fi găzduită de SUA, Canada și Mexic. Naționala Albionului este a treia favorită în acest moment, după Franța și Spania, dar înaintea Argentinei și Braziliei.

La meciurile lui Manchester City deja au început să apară mesaje ale suporterilor, care îl roagă pe spaniol să nu plece. Rămâne de văzut dacă aceste mesaje vor ajunge la inima lui Pep.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect