Redactia.ro
Home » Știri » Pericolul din frigider. Ce conțin, de fapt, crenvurștii de porc. Te vei gândi de două ori înainte să-i cumperi

Pericolul din frigider. Ce conțin, de fapt, crenvurștii de porc. Te vei gândi de două ori înainte să-i cumperi

crenvursti de porc

Dacă și ție îți plac crenvurștii de porc atunci avem vești proaste pentru tine care te vor face să te gândești de două ori înainte de a-i consuma. Acest produs, comercializat de către aproape toate supermarket-urile nu conține decât zece la sută carne de porc și este plin de E-uri, 11 la număr, ca să fim exacți.

Crenvurștii de porc au orice, doar carne de porc, nu prea

Conform unui studiu realizat de către InfoCons, în cadrul căruia au fost analizate 19 produse comercializate sub denumirea de crenvurști de porc, multe dintre acestea nu conțin atât de multă carne de porc pe cât ne-am aștepta, ci mai curând carne de pui și foarte multe E-uri care, pe termen lung, pot dăuna sănătății.

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie, 57,89% au apă, fiind şi cel de-al doilea ingredient din compoziție, iar 31,57% listează sarea ca fiind al treilea ingredient. Cât despre aditivii alimentari, 100 la sută dintre crenvurștii de porc conțin E-uri, între 2 și 11 la număr pentru potențarea gustului.

„În total au fost analizate 19 produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: procentul de carne de porc este cuprins între 10 şi 93% din compoziţia produsului„, este menționat în concluzia celor de la InfoCons.

Unde poți afla mai multe informații despre aditivii alimentari

E-urile sunt aditivii alimentari care se adaugă în produsele pe care le găsim pe rafturile magazinelor pentru a le prelungi termenul de valabilitate sau ca potențatori de culoare și gust.

La nivelul Uniunii Europene există o bază de date a aditivilor alimentari aprobaţi pentru uz, unde puteţi găsi informaţii detaliate despre fiecare aditiv în parte (inclusiv condiţiile aprobate de utilizare în produsele alimentare). În plus, Ministerul Sănătății pune la dispoziția noastră un ghid al aditivilor alimentari, unde sunt explicate pe larg aspectele care țin de fiecare aditiv.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini