Redactia.ro
Home » Știri » Pericolul din Marea Neagră. Experții sunt îngrijorați după ce au analizat apa acesteia

Pericolul din Marea Neagră. Experții sunt îngrijorați după ce au analizat apa acesteia

apa marea neagra

Nu mai este o surpriză pentru turiștii români faptul că apa Mării Negre este din ce în ce mai poluată de la an la an. Cu toate acestea, ultimele descoperiri făcute de către biologii marini sunt cu adevărat îngrijorătoare și ar trebui să ne dea tuturor de gândit.

Apa Mării Negre, cea mai poluată din Europa

Agenția Europeană de Mediu a monitorizat zone din România, Bulgaria, Turcia, Ucraina și Rusia și a ajuns la o concluzie îngrijorătoare. În apa Mării Negre se află de două ori mai multe deșeuri decât în Marea Mediterană, iar multe dintre păsările care trăiesc pe coasta românească a Mării Negre, cormorani și pescăruși, suferă de o boală gravă.

Boala lor este provocată de plasticul pe care îl înghit și care le provoacă răni adânci în zona tractului digestiv, scăzându-le drastic speranța de viață.

„Peștii care mănâncă de pe fundul mării calcanul, sturionii și multe alte specii, guvizii, sunt plini de plastic. Acest plastic mărunțit ajunge în corpul peștilor și a nevertebratelor marine, pe care le consumăm din ce în ce mai mult”, a declarat un biolog al Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură.

Un pahar întreg de plastic a fost descoperit în stomacul unui calcan din Marea Neagră

Potrivit informațiilor furnizate de către Agenția Europeană de Mediu, Marea Neagră este cea mai poluată dintre mările europene. În ea se revarsă Dunărea care trece și prin țări care încă nu au implementat un sistem de reciclare. Astfel, de la an la an, apa Mării Negre devine din ce în ce mai murdară, iar turiștii se expun diferitelor boli de piele.

În plus, în Marea Neagră mai sunt aruncate și resturi care provin de pe vapoarele care o navighează, precum petrol, motorină sau alte produse chimice, care pot pune în pericol existența viețuitoarelor maritime.

Recent, în stomacul unui calcan din Marea Neagră a fost găsit un întreg pahar de plastic. Peștele a suferit răni severe și a murit din această cauză. Experții trag un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe turiști să nu mai arunce deșeuri în apă sau pe plajă atunci când se află în vacanță dacă le pasă de sănătatea lor, dar și de cea a mediului înconjurător.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: