Redactia.ro
Home » Știri » Pacienți și medici luați ostatici în cel mai mare spital din Mariupol. Trupele rusești dictează

Pacienți și medici luați ostatici în cel mai mare spital din Mariupol. Trupele rusești dictează

Personalul și pacienții celui mai mare spital din Mariupol au fost luați ostatici de către trupele rusești, potrivit viceprimarului Serghei Orlov, citat de BBC.

Informația a fost transmisă și de guvernatorul regiunii Donețk. Conform BBC, 400 de persoane se află în spital.

Ce se întâmplă cu ostaticii luați de trupele rusești

„Am primit informații că armata rusă a capturat cel mai mare spital al nostru și ne folosesc pacienții și medicii ca ostatici. Putem confirma această informație, confirmată, de asemenea, de guvernatorul regiunii Donețk. Am primit informații că sunt 400 de oameni acolo”, a spus viceprimarul din Mariupol, conform BBC.

Mariupol e asediat de trupele rusești de pe 1 martie

Situația pare că este din ce în ce mai critică în Mariupol, oraşul-port de la Marea Azov asediat de trupele ruse de la 1 martie.

2500 de civili au fost uciși doar în Mariupol

Peste 2.500 de civili ucraineni au fost uciși în Mariupol de la începutul războiului declanșat de Rusia, conform ultimului bilanț al autorităților ucrainene.

Totodată, peste 13.500 de soldaţi ruşi au fost ucişi, potrivit informaţiilor furnizate de Kiev. Acestea nu au putut fi verificate din surse independente.

De asemenea, forţele ucrainene au precizat că au distrus peste 400 de tancuri şi aproximativ 1.300 alte vehicule blindate. Au mai fost distruse și 81 de avioane şi 95 de elicoptere militare ruse.

Majoritatea oamenilor stau în subsoluri și în adăposturi fără mâncare, fără apă, electricitate și încălzire, au mai transmis autoritățile ucrainene.

Oamenii topesc zăpadă și demontează sistemul de încălzire pentru a face rost de apă de băut.

Câți oameni sunt blocați în Mariupol

Petro Andrișcenko, consilier al primarului orașului, a declarat marți că aproximativ 350.000 de oameni sunt încă blocați în Mariupol, după ce încercările de evacuare prin coridoare umanitare au eșuat, acestea fiind atacate de către trupele ruse.

Dezastrul văzut de la înălțime

Noi imagini filmate din dronă au devenit virale luni pe rețelele sociale. Filmarea arată amploarea distrugerilor cauzate de bombardamentele rusești și nu mai are nevoie de nicio descriere.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: