Redactia.ro
Home » Știri » Peste 2000 de oameni au murit în Afganistan. Un cutremur de 6,3 grade pe scara Richter a făcut prăpăd

Peste 2000 de oameni au murit în Afganistan. Un cutremur de 6,3 grade pe scara Richter a făcut prăpăd

GALERIE FOTO (3) cutremur

Afganistanul a fost afectat ieri de un puternic cutremur. Acest seism, cu o magnitudine de 6.3, a avut consecințe tragice, soldându-se cu cel puțin 500 de persoane decedate și alte 510 rănite. Organizația Națiunilor Unite (ONU) a avertizat că numărul deceselor ar putea să crească, deoarece operațiunile de căutare și salvare sub dărâmături sunt departe de a fi finalizate.

Peste 2000 de oameni au murit în cutremurul din Afganistan

Actualizare: Seismele puternice din Afganistan au avut un bilanț tragic, cu peste 2.000 de persoane decedate și mai mult de 9.000 de răniți, conform anunțului făcut duminică de administrația talibană. Mullah Janan Sayeeq, purtătorul de cuvânt al Ministerului Dezastrelor, a informat Reuters că un număr de 2.053 de oameni au pierit, 9.240 au suferit răni, iar 1.329 de locuințe au fost afectate sau distruse.

După cutremur, au avut loc patru replici puternice, care au declanșat alunecări de teren în zonele rurale. Afganistanul este cunoscut ca una dintre țările cu risc crescut de dezastre naturale, mai ales din cauza infrastructurii limitate care nu poate gestiona eficient aceste situații.

cutremur afganistan
Cutremurul a lăsat în urmă un adevărat dezastru2

Cutremurul a fost urmat de patru replici

Epicentrul inițial al cutremurului cu o magnitudine de 6,3 a fost localizat la 40 de kilometri nord-vest de cel mai mare oraș din regiune, Herat. Acesta a fost urmat de o replică cu o magnitudine de 5,5, conform informațiilor furnizate de United States Geological Survey (USGS).

Legăturile telefonice au fost întrerupte, ceea ce a generat dificultăți în obținerea informațiilor precise din zonele afectate. Videoclipurile postate pe platformele de socializare arătau sute de oameni în stradă, în fața caselor și clădirilor din orașul Herat.

Aceste cutremure au avut loc în aceeași săptămână în care Afganistanul, Nepalul și India au fost afectate de cinci cutremure consecutive, cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 6,2. Cutremurul care a afectat Afganistanul a avut o magnitudine de 4,7 și a avut loc marți la o adâncime de 10 kilometri, în orașul Fayzabad, în vestul Afganistanului, conform informațiilor furnizate de Centrul Național de Seismologie (NCS) din India.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: