Redactia.ro
Home » Stil de viață » Peștele pe care specialiștii te încurajează să nu îl mănânci prea des. Poți avea o mulțime de probleme din cauza lui

Peștele pe care specialiștii te încurajează să nu îl mănânci prea des. Poți avea o mulțime de probleme din cauza lui

GALERIE FOTO (2) Cum să prăjești pește fără să faci miros în casă? Trucul simplu al bucătarilor experimentați

Peștele este frecvent elogiat pentru beneficiile sale asupra sănătății, fiind recomandat de medici și specialiști în nutriție ca parte esențială a unei diete echilibrate. Este bogat în proteine, acizi grași Omega-3 și alte nutrienți esențiali, însă există o excepție surprinzătoare care merită atenția: carnea de ton.

În general, consumul de pește este promovat ca fiind benefic pentru sănătate, recomandarea obișnuită fiind cel puțin o porție pe săptămână. Carnea de pește este ușor de digerat și contribuie la buna funcționare a organismului. Cu toate acestea, nu toate tipurile de pește sunt la fel de benefice.

Peștele pe care nu trebuie să îl consumi prea des

Considerat un aliment de lux datorită prețului său ridicat, tonul nu ar trebui consumat mai des de trei ori pe an, chiar și de către persoanele sănătoase. Medicul Andrey Kondrakhin a atras atenția asupra faptului că această carne de ton conține anumite metale grele, cum ar fi mercurul, care sunt greu de eliminat și pot să se acumuleze în corp.

Acest lucru poate duce la probleme serioase de sănătate dacă tonul este consumat în cantități mari. Aceeași recomandare se aplică și tonului la conservă, care de asemenea poate conține mercur.

Metalele grele, cum ar fi mercurul, sunt toxice și pot duce la probleme neurologice, dezechilibre hormonale și alte probleme de sănătate dacă sunt consumate în cantități mari. În cazul tonului, metalele grele se pot acumula în țesuturile peștelui, făcând carnea periculoasă pentru consumul regulat.

Ce alimente recomandă, de fapt, medicul

Pe lângă carnea de ton, medicul Kondrakhin a menționat și alte produse pe care ar fi bine să le evităm sau să le consumăm cu moderație. Acestea includ alimentele bogate în carbohidrați și carnea roșie procesată, ce se găsește în comerț sub formă de mezeluri. În schimb, a subliniat că alimentele naturale neprocesate, cum ar fi legumele și fructele, carnea de pasăre, de iepure, de pește și cea de vită, sunt, în general, sănătoase.

„Cu cât mai mult consumă oamenii aceste alimente, cu atât au mai multe șanse de a dezvolta cancer rectal. Acest lucru este valabil și pentru grăsimile de origine animală, în special carnea de porc. Consumul lor poate duce la obezitate.

În general, carnea de porc nu este cea mai bună carne pentru oameni, deoarece conține grăsimi care se digeră foarte repede și este, de asemenea, bogată în calorii”, a mai spus medicul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: