Redactia.ro
Home » Știri » Plângere penală la Parchetul General împotriva lui Alexandru Cumpănașu pentru fals de semnături

Plângere penală la Parchetul General împotriva lui Alexandru Cumpănașu pentru fals de semnături

Plângere penală la Parchetul General împotriva lui Alexandru Cumpănașu pentru fals de semnături

Plângere penală împotriva lui Cumpănașu. Biroul Electoral central pentru alegerea Președintelui României din anul 2019 a făcut plângere la Parchetul General în privința mai multor candidați la alegerile prezindențiale, în contextul în care instituția a găsit asemănări între semnăturile depuse de către candidați. Printre candidați se numără și Alexandru Cumpănașu.

Plângere penală la Parchetul General împotriva lui Alexandru Cumpănașu pentru fals de semnături

Conform Mediafax, BEC a anunțat Parchetul General cu privire la lista semnăturilor pentru cei care vor candida la Președinție. Potrivit instituției, semnăturile sunt asemănătoare între ele. Printre candidați se numără Alexandru Cumpănașu și Viorel Cataramă.

Luând în considerare cele reţinute în motivarea Deciziilor Biroului Electoral Central privindu-i pe candidaţii Viorel Cataramă (Partidul Dreapta Liberală), Miron Cozma (candidat independent), Maria Minea (Partidul Românilor Patrioţi de Pretutindeni), Cătălin Sorin Ivan (Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţional), Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie), Alexandru Cumpănaşu (candidat independent), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc), Bobby George Marius Pănescu (candidat independent), în sensul că s-a constatat un număr semnificativ de semnături, prezentate ca aparţinând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, de natură de a influenţa îndeplinirea condiţiei legale referitoare la numprul minim de susţinători de 200.000, membrii BEC au înţeles să sesizeze organele de urmărire penală cu privire la verificarea împrejurimilor de fapt care au stat la baza constatărilor menţionate în cuprinsul Deciziilor BEC indicate anterior”, transmite BEC.

Infracțiune de fals în declarații

BEC amintește de hotărârea a Curții Constituționale a României, și aceea conform cărora cerința semnăturii, intră sub incidența dispozițiilor din Codul penal pentru infracțiunea de fals în declarații. CCR spune că răspunderea prezumției de veridicitate se poate face numai prin constatarea falsului în condițiile prevăzute de lege.

Alexandru Cumpănași și-a anunțat candidatura pe pagina oficială de Facebook, acolo unde le-a spus oamenilor să îi acorde semnăturile necesare acestui demers.

Iată ce le-a explicat Alexandru Cumpănașu oamenilor:

Am dus o bătălie fără să mă gândesc nicio secundă la nimic altceva. În acest moment este o viaţă liniştită şi aşezată. A mă înscrie într-o astfel de bătălie înseamnă să îmi pierd liniştea, să îmi pierd tot ceea ce astăzi îmi aduce confort şi dacă vreţi, ca oricărei familii linişte. Ei bine, eu vă întreb be dvs astăzi şi vreau să îmi răspundeţi cât se poate de sincer şi de direct. Trebuie să ştiu care este părerea dvs despre acest lucru. Este cazul astăzi să candidez la Preşedinţia României sau nu? Are România nevoie astăzi de un candidat la Preşedinţia României care să se lupte cu clanurile mafiote? Are România astăzi nevoie de un candidat care să se lupte cu mafia din fiecare judeţ?”, a spus Alexandru Cumpănaşu, într-un video postat pe pagina de Facebook.

Citeste si:Două linii de troleibuz sunt blocate în București. O persoană a intrat în stop cardio-respirator

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: