Redactia.ro
Home » Știri » Planul de blackout total în România. Ce spune Raed Arafat: „Pentru primele trei zile…”

Planul de blackout total în România. Ce spune Raed Arafat: „Pentru primele trei zile…”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgentă, a făcut un anunț important pentru români! Acesta a adus liniște în cazul unei situații greu de imaginat pentru țara noastră. Scenariul este de-a dreptul horror pentru români, pentru că aceștia își fac griji cu privire la un blackout total, după ce au văzut situația din Republica Moldova.

Ce spune Raed Arafat despre un posibil blackout

Potrivit declaratiilor făcute de Raed Arafat ,sunt mai multe șanse să întâmpinăm probleme din cauza furtunilor de zăpadă și viscolului decât din cauza situațiilor care au generat problemele acum în Moldova și în Ucraina, cele întâmplate din cauza războiului.

„Totuși, dacă se întâmplă situații de întrerupere de curent care nu trebuie să fie neapărat din cauza războiului, poate să fie și din cauza unor furtuni mari, cum am avut în 2017 zone importante în vestul țării și în sudul țării. Deci sunt mai multe aspecte de luat în considerare. (…). Infrastructurile critice esențiale, cum ar fi spitale, diferite instituții, trebuie să aibă deja generatoare care intră imediat când se întrerupe curentul. Deci toate spitalele au acest lucru în structura lor și este obligatoriu să fie verificat, testat, funcțional, alimentat ca să intre imediat în lucru”, a declarat Arafat, la Antena 3.

Declarațiile făcute de Raed Arafat

De altfel, acesta mai spune că: „Pe partea cealaltă, la nivelul protecției civile, la nivelul DSU-ului, noi ne-am dotat în ultimii ani cu un număr important de generatoare de capacitate foarte mare, gen celor care l-am folosit în vestul țării pentru câteva zile și am dus zone destul de importante alimentându-le cu curent și în sudul țării, în zona Ialomița. Pot fi puse la dispoziție imediat și conectate la transformatoarele care alimentează anumite zone unde sunt în mod deosebit instituții de importanță majoră”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini