Redactia.ro
Home » Știri » Planul de Relansare Economică al Guvernului Orban. Investiții de 100 mld. euro. Ce măsuri conține documentul

Planul de Relansare Economică al Guvernului Orban. Investiții de 100 mld. euro. Ce măsuri conține documentul

relansare economică

Guvernul prezintă miercuri Planul Național de Investiții și Relansare Economică, în prezența șefului statului. Documentul a fost deja publicat și prevede măsuri mai multe măsuri pentru sprijinul IMM-urilor, granturi și fonduri nerambursabile, scheme de garantare, înființarea unei Bănci Naționale de Dezvoltare ca instituție de credit pentru proiecte de investiții și înființarea Fondului Român de Dezvoltare.

Sunt prevăzute și măsuri de protecție socială, printre care vouchere pentru masă caldă pentru persoane în vârstă, vouchere pentru copiii care provin din familii cu venituri mici și pachete pentru persoanele vulnerabile.

Se promit investiții majore în infrastructură

În același document, Guvernul promite realizarea până în 2027 a trei spitale regionale la Cluj, Iași și Craiova, conectarea cu autostrăzi a provinciilor istorice ale României prin demararea lucrărilor la aproximativ 3.000 de km de autostrăzi și drumuri expres până în 2030, construcția metroului din Cluj și finalizarea liniei de metrou care face legătura cu Aeroportul Otopeni.

Sunt promise investiţii 100 mld. euro, cu aproximaţie (71 mld.lei şi 83 mld. euro), până în 2030, în infrastructură, agricultură, sănătate, educaţie, iar economia ar urma să fie puternic subvenţionată.

Programul marcheză debutul campaniei electorale

Premierul Ludovic Orban va prezenta, în această seră, într-o conferinţă, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, „Planul naţional de investiţii şi relansare economică”, un plan întins pe zece ani.

Aşa cum este structurat, „Planul de relansare” este, practic,un program de guvernare, iar prezentarea lui (în prezenţa şefului statului, fost preşedinte al PNL) marcheză debutul campaniei electorale.

Apar și primele critici. După lecturarea obiectivelor din acest nou program de guvernare pentru următorii şapte ani, s-a constatat că sectorul de activitate cel mai afectat în urma pandemiei – HoReCa – nu are un capitol separat cu măsurile necesare care să îl readucă în parametrii funcţionali existenţi înainte de actuala criză.

Antreprenorii din acest domeniu vor putea să acceseze sumele destinate dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, sume alocate capitalului de lucru şi investiţiilor.

Citește AICI se măsuri sunt incluse în Planul de Relansare Economică

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: