Redactia.ro
Home » Știri » Portar de la FC Hermannstadt, depistat pozitiv la DrugTest pe autostrada A1

Portar de la FC Hermannstadt, depistat pozitiv la DrugTest pe autostrada A1

Portar de la FC Hermannstadt, depistat pozitiv la DrugTest pe autostrada A1

Un incident neașteptat a captat atenția în lumea fotbalului românesc, când unul dintre portarii echipei FC Hermannstadt a fost depistat pozitiv la un test cu aparatul DrugTest, pe autostrada A1, în județul Sibiu.

Portar de la FC Hermannstadt, depistat pozitiv la DrugTest pe autostrada A1

Conform informațiilor inițiale, Alexandru Mircea Uțiu, în vârstă de 20 de ani, a fost oprit în trafic de către polițiștii sibieni, care l-au supus unui test cu aparatul DrugTest. Rezultatul acestui test a indicat prezența benzodiazepinelor, un grup de substanțe care includ anxiolitice și medicamente pentru tratarea insomniei.

Cu toate acestea, se pare că situația este mai complexă decât pare la prima vedere. Potrivit unor surse citate de Ora de Sibiu, portarul nu ar fi consumat droguri ilegale, ci ar fi luat un medicament prescris de un medic. Această informație ar putea indica că rezultatul pozitiv la testare ar fi fost generat de prezența medicamentului în organismul său.

Comunicat IPJ Sibiu

Întrucât testarea cu aparatul DrugTest nu reprezintă o probă în cadrul dosarului penal, portarul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, care vor fi analizate în vederea stabilirii exacte a prezenței și concentrației substanțelor în corpul său. Acest demers este parte a cercetărilor în curs în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

„La data de 04 aprilie a.c., în jurul orei 14.50, pe Autostrada A1, polițiștii Biroului Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au oprit pentru control un autoturism condus la km. 280, în zona Aciliu, pe sensul Deva – Sibiu, de către un tânăr în vârstă de 20 de ani, din județul Cluj. În urma testării șoferului cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.  Întrucât aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise”, a precizat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, potrivit Ora de Sibiu.

Alexandru Uțiu, care evoluează la FC Hermannstadt din vara anului 2022, a jucat în acest sezon doar 19 minute pentru echipa sa, într-un meci din Cupa României împotriva echipei Progresul Pecica, din Liga 3, conform sursei citate.

 

 

Sursa foto: Ora de Sibiu

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: