Redactia.ro
Home » Știri » Povestea celui mai bătrân angajat al aeroportului din Timișoara. Incredibil cu ce se ocupă la 70 de ani: „La alții le e greu, la tineret…”

Povestea celui mai bătrân angajat al aeroportului din Timișoara. Incredibil cu ce se ocupă la 70 de ani: „La alții le e greu, la tineret…”

Povestea celui mai bătrân angajat al aeroportului din Timișoara. Incredibil cu ce se ocupă la 70 de ani: „La alții le e greu, la tineret…”

Unii oameni au o viață de poveste și impresionează cu experiențele lor. La fel de tare ne emoționează și Moș Toma, cel mai vârstnic angajat al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. Are 70 de ani, dar nu se dă înlături de la muncă, iar ceea ce face el nu este deloc ușor pentru un bunic. La vârsta lui, alții s-ar fi bucurat în voie de pensie.

Ce muncește Moș Toma la 70 de ani

Moș Toma, cum îl cunosc colegii, este cel mai vârstnic angajat al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. Bunicul are deja 70 de ani, dar nu are de gând să renunțe la muncă, pentru că este harnic și nu vrea să îmbătrânească prea repede. Înainte a muncit la CFR, unde efectua „munca de jos” și nu era deloc rușinat de acest aspect, pentru că era mulțumit că are din ce să își câștige pâinea.

Acum, la vârsta la care ar fi trebuit să fie deja pensionar, strânge gunoaie în parcarea aeroportului. De 20 de ani practică această meserie și este foarte iubit de tot personalul și a ajuns să îi placă ceea ce face și o face foarte responsabil. Se plimbă zilnic cu un Tuk Tuk și adună mizeria pe care o fac oamenii iresponsabili.

Nea Toma este foarte harnic și vine cu drag la muncă, făcând zilnic naveta. Îi ceartă pe cei care aruncă pe jos resturile, deși au coșuri de gunoi la fiecare pas. Crede că tinerilor din ziua de azi le este frică de muncă, deși nicio meserie nu ar trebui considerată rușinoasă.

„La alții le e greu, la tineret îi e greu la mizerie, le e scârbă. Dar nu e un lucru urât, nu-i lucru urât, trebuie să-ți placă să faci. Mie îmi place să fac, să fac treabă, beau cafeaua, mai stau, mai merge la cantină și așa trece timpul”, a declarat Nicolae Toma pentru Radio Timișoara.

Toți angajații îl iubesc

Moș Toma este hotărât să lucreze ”cât îl ține Dumnezeu” și îi îndeamnă și pe alții să-i urmeze exemplul. Este de părere că munca îl ține în viață și, dacă nu ar mai avea activitate, sigur al claca și nu ar mai putea rezista.

„Să lucreze în continuare, că atunci dacă stau, se duc. Dacă stai, mașina nu mai pornește”, a fost învățătura transmisă de vârstnic.

Amalia Matei, consilier al directorului general de la Aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara spune că bunicul este iubit de toată lumea și reușește să îi facă pe toți să zâmbească încă de la prima oră a dimineții. Toți colegii îl consideră un exemplu de hărnicie și bunătate și le demonstrează asta în fiecare zi.

„Moșul nostru este un exemplu pentru noi toți și este de departe cel mai simpatic coleg și cel mai săritor. Primul lucru când te vede: Să ai o zi bună!. Acesta este salutul lui și dincolo de salut mai are și un zâmbet foarte larg și foarte prietenos. Chiar e un exemplu pentru toți. Este toată ziua cu sacii, cu căruciorul și chiar e un exemplu și suntem foarte bucuroși să fie în echipa noastră. Tocmai l-am sărbătorit la 70 de ani împreună, inclusiv cu domnul director general și ne-am bucurat împreună cu colegii de bucuria lui. E foarte mare lucru să ajungi la 70 de ani și să ai această energie”, a declarat Amalia Matei, consilier al directorului general de la Aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: