Redactia.ro
Home » Știri » Povestea emoționantă a refugiatei găzduită de preotul din Veştem. Evelina, nou-nascuta familiei

Povestea emoționantă a refugiatei găzduită de preotul din Veştem. Evelina, nou-nascuta familiei

Sursa foto: ProTV

O mamă însărcinată a fugit din calea bombardamentelor din Ucraina, împreună cu cei doi copii ai săi și a reușit să găsească adăpost în țara noastră, la casa preotului din satul Veștem, județul Sibiu

Fuga din Ucraina

Familia ucraineană este din satul Carapciu, Adâncata din regiunea Cernăuți (Ucraina).
Femeia povestește într-un reportaj pentru Pro TV cum s-a speriat de avioanele și rachetele de pe teritoriul Ucrainei. Ludmila, în vârstă de 36 de ani și-a luat cei doi copii, fiica cea mare în vârstă de 15 ani și băiatul mijlociu de 11 ani, reușind să fugă și să treacă granița în România. Ajunși în tabăra de refugiați poziționată la Vama Siret. Aici, l-au întâlnit pe preotul din Veștem, Bogdan Constantin Taifas care s-a oferit să-i adăpostească în casa lui. Atât Ludmila cât și cei doi copii au fost îndrăgiți de către familia preotului.
Soțul femeii și băiatul lor în vărstă de doar 5 ani au rămas în Ucraina. Totuși familia speră că războiul se va încheia și se vor regăsi.

Fericirea, dincolo de barierele războiului

Ucraineanca se bucură enorm de venirea pe lume a Evelinei. Nou-născuta aduce speranță în sufletele familiei și o face pe mămica ei să creadă într-un viitor mai bun. Evelina, a venit pe lume acum mai bine de o săptămână.

Declarațiile Ludmilei și ale preotului din Veștem, potrivit Pro TV:

„Pentru mine e ca o familie” spune Ludmila

Aceasta ține legătura cu soțul ei, zi de zi povestindu-i de nou-născuta Evelina.
Ludmila Mocan: „Ne simțim bine. Și fetița și eu, suntem bucuroase, totul e bine. Mănâncă, doarme, noaptea mai plânge.”
Familia preotului este una numeroasă, cei doi soți având patru copii, o fată și trei băieți.
Bogdan Constantin Taifas, preot: „Am observat și o bucurie în sufletul nostru, când știi că ești util și poți ajuta pe cineva, e o bucurie aparte.”
Veronica Taifas, preoteasă: „Am zis că am ajuns să iubesc acest copil ca și cum ar fi al meu, mi-e atât de dragă de nu vă pot spune. Toată lumea s-a îndrăgostit de Evelina, minunea din viața noastră.”
Cei doi copii ai Ludmilei, Vasile și Federica, au început cursurile la o școala gimnazială din satul Veștem pentru a nu pierde contactul cu educația.
Letiția Prode, profesoară: „Cei doi frați s-au adaptat foarte bine, deocamdată participă la oră, asistă, în viitor vor lua și notițe, acum se integrează, s-au acomodat foarte, foarte bine.”

Atât membrii familiei preotului cât și a Ludmilei așteaptă cu entuziasm sărbătorile pascale și botezul celei mici. Acesta va avea loc imediat după Paște, iar nașii vor fi chiar preotul și soția lui.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: