Redactia.ro
Home » Stil de viață » Povestea emoționantă a unei eleve olimpice aflată în scaun cu rotile. Andreei i s-a schimbat viața brusc la doar 4 ani

Povestea emoționantă a unei eleve olimpice aflată în scaun cu rotile. Andreei i s-a schimbat viața brusc la doar 4 ani

Povestea emoționantă a unei eleve aflată în scaun cu rotile.

Andreea Ancuţa, o tânără inspiratoare din Târgu Jiu, îşi demonstrează forța interioară și hotărârea de a depăși obstacolele în ciuda provocărilor impuse de viața într-un scaun cu rotile, o realitate cu care se confruntă de la vârsta de patru ani. Elevă în clasa a XII-a, Andreea nu doar că excelează în domeniul academic, dar și în activități extracurriculare, dovedind că barierele fizice nu sunt un impediment pentru visurile și aspirațiile sale.

Andreea are o poveste de viață remarcabilă

Recent, Andreea a obținut o realizare remarcabilă prin calificarea la faza națională a Olimpiadei pentru științe tehnologice, o premieră personală ce îi oferă oportunitatea de a-și demonstra competențele și pasiunea pentru acest domeniu. Competiția, care urmează să se desfășoare în Ialomița la sfârșitul lunii aprilie, reprezintă un pas important în drumul său academic.

Deși participă la o olimpiadă axată pe turism, alimentație și contabilitate, visul Andreei se îndreaptă spre psihologie. Inspirată de experiența personală cu un psiholog care i-a schimbat percepția asupra vieții, ea își propune să devină la rândul său o psihologă care să ofere sprijin și îndrumare altora.

Implicarea Andreei nu se oprește aici. Ea este și membră a echipei de robotică a liceului și participă activ în proiecte de voluntariat, lucrând alături de colegi pentru a aduce schimbări pozitive în comunitatea sa.

„Mama, fiind susţinătorul meu numărul unu, a fost foarte mândră, s-a bucurat pentru că şi anul trecut am fost la judeţeană, dar nu am reuşit să mă calific, am obţinut locul trei. Peste câţiva ani, mă văd un bun psiholog la propriul meu cabinet de psihologie pentru că dorinţa mea a fost să dau la psihologie datorită unei doamne psiholog care m-a făcut să descopăr tainele acestei meserii.”, a mărturisit tânăra pentru observatornews.ro.

Andreea se află în scaun cu rotile de la vârsta de patru ani

Diagnostiactă cu trapareză spastică, Andreea a fost încurajată de părinții săi să urmeze o educație normală și să își trăiască viața la maxim, fără a se simți diferită de colegii ei. Cu o atitudine pozitivă și o voință de fier, ea a reușit să depășească barierele și să se integreze deplin în viața socială și academică.

„Nu am simţit niciodată diferenţa, că eu sunt diferită faţă de ei. Din contră. am fost în oraş, am fost la film, am fost la îngheţată. Au avut mereu grijă să mă facă să mă simt una de-a lor.” a mai zis tânăra olimpică.

Andreea Ancuţa este un exemplu strălucitor de perseverență și determinare, demonstrând că obstacolele fizice pot fi depășite prin puterea voinței și a spiritului. Povestea ei este o sursă de inspirație pentru toți cei care se confruntă cu provocări, reamintindu-ne că visurile pot fi atinse indiferent de circumstanțe, atât timp cât există dorința de a lupta pentru ele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: