Redactia.ro
Home » Știri » Povestea emoționantă a unei mame care a supraviețuit timp de 2 luni alături de bebelușul ei, în beciul uzinei Azovstal: „Am plâns foarte mult”

Povestea emoționantă a unei mame care a supraviețuit timp de 2 luni alături de bebelușul ei, în beciul uzinei Azovstal: „Am plâns foarte mult”

Povestea emoționantă a unei mame care a supraviețuit timp de 2 luni alături de bebelușul ei, în beciul uzinei Azovstal

Povestea emoționantă a unei mame care a supraviețuit timp de 2 luni alături de bebelușul ei, în beciul uzinei Azovstal. O femeie din Ucraina a trăit zile de coșmar într-un buncăr, din cauza atacurilor rusești. Două luni a trăit alături de bebelușul ei într-un beci intunecat.

Povestea emoționantă a unei mame care a supraviețuit timp de 2 luni alături de bebelușul ei, în beciul uzinei Azovstal: „Am plâns foarte mult”

Războiul din Ucraina continuă, iar civilii sunt îngroziți de dezastrul pe care rușii îl lasă în urma lor. Este a 71-a zi de război în Ucraina, iar oamenii fug din calea atacurilor sângeroase are armatei ruse. O mamă din Mariupol a povestit clipele de coșmar pe care le-a trăit împreună cu bebelușul ei. Aceasta a stat două luni într-un beci al uzinei de oțel Azovstal din Mariupol. După două luni, civilii adăpostiți în buncărele uzinei Azovstal, au reușit să vadă lumina zilei. Aceștia au stat în beznă și au îndurat zile de foamete.

Din fericire, oamenii au fost evacuați, iar militarii și voluntarii i-au ajutat pe civili. Printre civilii salvați se afla și o mamă cu bebelușul ei. Timp de două luni au locuit în beciul uzinei de oțel din Mariupol și au supraviețuit eroic. Femeia a făcut tot posibilul ca micuțul de doar patru luni să fie protejat.

Acum mă simt fericită dar epuizată, pentru că am stat două luni într-un beci. Acum zâmbesc pentru că în sfârşit pot să fac lucrul acesta. Tot acest timp am plâns foarte mult, în fiecare zi. A fost foarte greu din punct de vedere emoţional. Când nu aveam apă caldă pentru el, luam o lumânare şi încălzeam apa pe ea. Pentru mine acum avionul este cel mai greu şi dificil de suportat. Acum, când este foarte mult zgomot, mi-a intrat în reflex să mă ascund.

Când va creşte mare îi voi spune băieţelului meu că a fost un băieţel foarte curajos. A fost foarte curajos, foarte liniştit. Este cel mai bun copil din lume. A fost ideal. Doarme liniştit, asta e bine. Aşa e, tot timpul. Pot să vă spun că nu îmi doresc ca el să mai treacă prin această poveste când va avea şi el un copil”, a mărturisit femeia din Ucraina, potrivit antena3.ro.

Mamele refugiate din Ucraina se sprijină reciproc

Milioane de ucraineni, majoritatea femei și copii, sunt acum refugiați, aceștia fugind din calea războiului produs de Rusia. Majoritatea femei și copii, sunt acum refugiați. Maria, Svetlana și prietena ei, împreună cu cei cinci copii ai lor, și-au părăsit casele din regiunea Odesa în urma cu două zile. Le-a luat o zi să meargă la Ismail, unde au petrecut noaptea într-o mănăstire, apoi au traversat Dunărea cu feribotul spre România.

Fiul cel mic al Svetlanei are un an și jumătate și este într-un cărucior, iar Maria este însărcinată în cinci luni. „Ne-am gândit mai întâi la copii. Ne-am speriat teribil. Am așteptat să se termine. Nu a fost așa și apoi am știut că trebuie să plecăm”, spune Svetlana, al cărei soț, frate și tată au rămas.De când a început conflictul, mii de mame și copii traversează zilnic Dunăra cu feribotul pentru a ajunge la vama de la Isaccea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: