Redactia.ro
Home » Știri » Povestea fascinantă a colierului reginei Elisabeta a II-a. Suverana nu a dorit să renunțe la el nici măcar în mormânt

Povestea fascinantă a colierului reginei Elisabeta a II-a. Suverana nu a dorit să renunțe la el nici măcar în mormânt

regina elisabeta a II-a

Imaginea regretatei suverane Elisabeta a II-a a fost întotdeauna una fără de cusur. Fosta regină a Marii Britanii a avut întotdeauna o eleganță aparte și și-a ales cu mare grijă ținutele în care se afișa la întrunirile oficiale. Iată motivul pentru care a ales să fie înmormântată cu un colier superb din perle. Explicația este una foarte emoționantă și are legătură cu tatăl Elisabetei a II-a.

Motivul pentru care Elisabeta a II-a a vrut să fie îngropată alături de celebrul colier din perle

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată purtând celebrul colier de perle în jurul gâtului, conform dorinței Majestății Sale. Acesta era un cadou primit de la tatăl său, Regele George al VI-lea. Pe durata vieții sale, regina Elisabeta a acordat mereu o mare atenție imaginii sale, purtând haine colorate pe care le accesoriza cu tot felul de pălării, iar colierul de perle a fost unul dintre elementele centrale ale ținutelor suveranei.

Garderoba și accesoriile purtate de Regina Elisabeta au fost întotdeauna subiecte de interes pentru pasionații de modă. Cu o colecție impresionantă de bijuterii, Majestatea Sa a acordat întotdeauna o atenție deosebită imaginii sale. Cu toate acestea, regina prefera adesea să aleagă piese care să aibă un mesaj important, nu doar să facă impresie din punct de vedere stilistic. Acesta este și cazul colierului cu perle pe care suverana a dorit să-l poarte pentru totdeauna, așadar a ales să fie îngropată cu el la gât.

Majestatea Sa a purtat adesea colierul cu trei rânduri de perle. Conform surselor internaționale, acest colier de perle a fost un cadou special primit de la tatăl său, Regele George al VI-lea. Regina a avut o relație extrem de apropiată cu fostul lider al Regatului Unit și și-a dorit să-l simtă întotdeauna aproape de ea, îndrumându-i pașii.

Bijuteria preferată a Elisabetei a II-a are o poveste impresionantă

Regina Elisabeta a II-a este cunoscută și pentru colecția impresionantă de bijuterii, cu o semnificație istorică uriașă, fiind transmise din generație în generație. Piesa preferată a Majestății Sale, broșă formată din două diamante, i-a fost dăruită chiar de către bunica sa, Regina Maria.

Regina Maria a purtat broșa realizată din diamantele Cullinan III și Cullinan IV la încoronarea sa în anul 1911. Aceasta i-a dăruit superba bijuterie nepoatei sale, Elisabeta, pe vremea când avea doar 27 de ani, cu puțin timp ca viața Elisbetei să se schimbe radical și să devină regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

De broșa preferată a regretatei suverane este legat un amănunt foarte interesant, desprins parcă din scenariile de filme. Unii cercetători au estimat că diamantele din care este alcătuită s-au format la 250-400 de mile adâncime sub pământ, cu peste 1 miliard de ani în urmă, ceea ce înseamnă că existența acestora o precedă chiar și pe cea a dinozaurilor.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: