Redactia.ro
Home » Știri » Povestea impresionantă a băiatului care a ajuns singur în România după ce și-a pierdut părinții în războiul din Ucraina

Povestea impresionantă a băiatului care a ajuns singur în România după ce și-a pierdut părinții în războiul din Ucraina

Ce a pățit un pensionar Povestea impresionantă a băiatului care a ajuns singur în România după ce și-a pierdut părinții în războiul din Ucrainala o bancă din România

Povestea impresionantă a băiatului care a ajuns singur în România după ce și-a pierdut părinții în războiul din Ucraina. Un copil orfan din Ucraina a ajuns singur la frontiera din România. Părinții săi au fost uciși în atacul sângeros ordonat de Vladimir Putin în Ucraina.

Povestea impresionantă a băiatului care a ajuns singur în România după ce și-a pierdut părinții în războiul din Ucraina

Invadarea Rusiei continuă în Ucraina, iar civilii își pierd viața într-un conflict sângeros. Iuri, un băiețel din Odessa, a ajuns singur la frontiera României, după ce părinții săi au fost uciși. Cele mai multe persoane care se refugiează în România, fugind din calea războiului sunt femei și copii, bărbații rămânând în Ucraina pentru a-și apăra țara. Iuri a intrat în grija unui centru de plasament din România, însă, din păcate, cazul său nu este singular.

După ce a primit asistentă umanitară imediată de la echipa Salvați Copiii aflata in Vama Isaccea, orfanul a intrat în sistemul de protecție și îngrijire pentru copiii care au intrat neînsoțiți în România. Mama și tatăl lui Iuri au fost ucisi in ziua in care a trecut granița din regiunea Odessei. Copilul refugiat va avea parte de o educație adecvată, cazare, hrană și toate condițiile pe care i le poate oferi statul român. „Indiferent de statutul lor, copiii au dreptul la educaţie în aceleaşi condiţii ca ante-preşcolarii, preşcolarii şi elevii români, având dreptul la cazare gratuită în internatele şcolare, alocaţie de hrană, rechizite, îmbrăcăminte, încălţăminte şi manuale”, spun cei de la Salvaţi Copiii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: