Redactia.ro
Home » Știri » Povestea neștiută a casei din Sinaia în care a murit Arsenie Boca. Cum și-a petrecut ”Sfântul Ardealului” ultimii 12 ani din viață

Povestea neștiută a casei din Sinaia în care a murit Arsenie Boca. Cum și-a petrecut ”Sfântul Ardealului” ultimii 12 ani din viață

GALERIE FOTO (5) Povestea neștiută a casei din Sinaia în care a murit Arsenie Boca. Cum și-a petrecut ”Sfântul Ardealului” ultimii 12 ani din viață

Povestea emoționantă a casei din Sinaia în care a murit Arsenie Boca. Părintele Arsenie Boca și-a trăit ultimii 12 ani din viață la Sinaia, dându-și suflarea departe de Mănăstirea Prislop. Care este povestea casei?

Povestea neștiută a casei din Sinaia în care a murit Arsenie Boca. Cum și-a petrecut ”Sfântul Ardealului” ultimii 12 ani din viață

La marginea unei păduri, din Sinaia, într-o casă de 800 de metri pătrați, Arsenie Boca și-a trăit ultimii ani din viață. Cu toate astea, nu multă lume știe asta. Părintele s-a stins din viață acolo, iar măicuțele i-au stat alături. Arsenie Boca și-a dat ultima suflare pe 28 noiembrie 1989, cu mai puțin de o lună mai devreme înainte ca soții Ceaușescu să fie uciși. De asemenea, Arsenie le-a prezis acestora că vor sfârși înaintea Crăciunului. Sfântul Ardealului și-a petrecut ultimii 12 ani din viață într-o casă care, la acea vreme, era ascunsă în pădure deasă de brazi.

Casa era înconjurată de garduri înalte și este un loc liniștit. Nicio mișcare nu tulbură curtea în care Arsenie Boca își petrecea ultimii ani ai vieții, iar fortăreața care este îngrijită de maici nu primește niciun vizitator. Casa construită de el, dar și chiliile din jur, sunt acum imposibil de vizitat, iar cei care l-au admirat pe Părintele Boca, au posibilitatea să admire locul doar din spatele gardului. Același lucru s-a întâmplat și înaintea decesului Părintelui Boca, acesta refuzând să primească vizitatori la Sinaia, momentele în care slujea, împărtășea sau îi consilia pe cei care îl respectau ca duhovnic fiind doar la Prislop sau la bisrica din Drăgănescu.

Arsenie Boca a fost urmărit de Securitate încă din anii `50, la fel ca și unele dintre măicuțele de la Prislop. Acestora le-a fost impus domiciliul forțat la București pentru a fi supravegheați mai ușor de organele de urmărire. Într-una dintre puținele momente în care i s-a permis să părăsească Bucureștiul, Părintele Arsenie Boca a ajuns la Sinaia. Acolo îl descoperă pe arhitectul care construia, pentru el și pentru familia lui, o casă de vacanță. Pentru că arhitectul era bolnav, Arsenie Boca, cu ajutorul măicuțelor de la Prislop, a strâns suma necesară de bani pentru a cumpăra proprietatatea. A finaliza lucrările început de arhitectul bolnac și în ultimii ani petrecuti departe de oameni, construiește o altă casă, după proiectele întocmite chiar de el.

Arsenie Boca și-a petrecut ultimii 12 ani din viață la Sinaia

Arsenie Boca a trăit departe de lume. Acesta nu primea pe nimeni, iar preocupările sale au fost dedicate iubirii de Dumnezeu. Trăia în casa din Sinaia și petrecerea ore bune rugându-se. Tot acolo, Părintele Arsenie Boca își făcea însemnările care au fost editate și publicate în cârțile Îngerul cu cadelniță de aur sau Omul îmbrăcat în haine de in.

Tot la Sinaia, Arsenie Boca își lasa darul picturii să se manifeste, el realizând icoanele care împodobesc catapeteasma de la Mănăstirea Prislop și de la biserica Drăgănescu din Giurgiu. Chilia în care și-a petrecut ultimii ani din viață este interzisă la vedere, iar nimic nu a fost mișcat din loc. Măicuțele au refuzat să transformare casa într-o atracție turistică.Arsenie Boca este subiectul procesului de canonizare. Acesta a suferit numeroase arestări și cazne în beciurile securității comuniste, fiind deja propus de Episcopia Deveni și Hunedoarei pentru a fi sanctificat, oficial.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: