Redactia.ro
Home » Știri » Povestea tristă a unei bătrâne din Drăsliceni. Își trăiește bătrânețea într-un șopron

Povestea tristă a unei bătrâne din Drăsliceni. Își trăiește bătrânețea într-un șopron

GALERIE FOTO (8) Povestea tristă a unei bătrâne din Drăsliceni

Povestea tristă a unei bătrâne din Drăsliceni. Claudia Șarcanian, în vârstă de 71 de ani trăiește cea mai cumplită perioadă din viața ei. După ce a rămas fără acoperiș deasupra capului, bătrâna a ajuns să trăiască într-un șopron, acolo unde obișnuia să-și crească vaca. Ce s-a întâmplat cu ea?

Povestea tristă a unei bătrâne din Drăsliceni. Își trăiește bătrânețea într-un șopron

Povestea tristă a unei bătrâne din Drăsliceni. Cazul unei bătrâne din comuna Drăsliceni, raionul Criuleni, Republica Moldova a devenit cunoscut peste graniță. Claudia Șarcanian, 71 de ani a ajuns să-și trăiască bătrânețea într-un șopron după ce a rămas fără casă. Întreaga situație a început în momentul în care podul casei s-a prăbușit, fiind vechi de o sută de ani. Pentru că are o pensie mică, femeia nu poate strânge bani pentru a-și construi un nou acoperiș așa că și-a făcut un culcuș în șopronul unde obișnuia să-și țină vaca.

Deși le-a cerut ajutorul autorităților din Moldova, acestea au declarat că nu o pot ajuta. Potrivit presei locale, femeia își amintește deseori momentul în care acoperișul s-a prăbușit. Cu toate astea, bătrâna se consideră norocoasă pentru că a scăpat cu viață. „Când s-a auzit mai tare pârâind, am auzit o bubuitură, s-a stins lumina, s-a stins tot”, spune cu lacrimi în ochi bătrâna. Claudia are un soț care muncește pentru a strânge bani, dar cheltuielile sunt prea mari pentru a-și permite să construiască acoperișul. Chiar dacă are patru copii, bătrâna nu primește niciun ajutor financiar din partea lor, pentru că și aceștia se luptă cu sărăcia.

Deși a rămas fără casă, femeia a decis să se ajute singură așa că a reușit să-și transforme șopronul într-o casă de locuit. Claudia Șarcanian și-a făcut o sobă cu plită, are un pat și o masă dar nu are toaletă și nici baie, fiind nevoiți să se spele într-o cadă de metal, iar WC-ul îl are în curte. Chiar dacă aceasta are o pensie de 500 de lei și salariul soțului depășește 2.000 de lei, nu-i ajung să-și repare acoperișul. „Am vorbit cu ei și mi-au zis că nu sunt destule resurse în primărie, dacă sar aduna, că acum e greu. E greu, e greu, ce să le fac?”, mai spune bătrâna. Indiferent de condițiile în care trăiesc, cei doi soți au în grijă două suflete care le mai alină suferința. Cățelușul și pisoiul sunt tot ce le-au mai rămas bătrânilor.

Ce spune primăria despre cazul bătrânei

Reprezentanții primăriei din Drăsliceni au refuzat să discute cu jurnaliștii care s-au interesat de cazul bătrânei. Deși a refuzat să vorbească în fața camerelor de luat vederi, primarul le-a spus reporterilor că nu a știut de situația femeii.„Cunoaștem că este locuitoare, dar nu cunoaștem problema, fiindcă nu s-a adresat la Primărie”.

La rândul ei, asistenta socială a declarat că singurul adaos financiar de care ar putea beneficia aceasta este ajutorul social oferit pentru iarnă. Între timp, până va primi ajutor din partea autorităților, dacă îl va primi, femeia a declarat că speră să strângă cel puțin zece mii de lei pentru a-și repara casa. „Mâine-poimâine aș putea muri și nu vor avea de unde să mă scoată. Să mă scoată din această colibă?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: