Redactia.ro
Home » Știri » Povestea unui polițist român angajat în Londra. Doi ani nu a mers la muncă, dar a primit salariu

Povestea unui polițist român angajat în Londra. Doi ani nu a mers la muncă, dar a primit salariu

Cristinel Anghel nu s-a prezentat la muncă doi ani în Londra.

Un polițist român angajat în cadrul Poliției Metropolitane din Londra a ajuns în atenția publicului și a superiorilor săi după ce a absentat de la serviciu timp de aproape doi ani, fără a lucra nici măcar o zi, însă a continuat să primească salariul lunar. Situația neobișnuită a venit la iveală când Cristinel Anghel, ofițer de poliție, a fost concediat pentru abateri grave, la aproape doi ani de la abandonarea locului său de muncă și părăsirea țării.

Cum și-a justificat polițistul absența

Anghel și-a justificat absența invocând motive de sănătate, cerând concediu medical în martie 2022 pentru a pleca într-o vacanță. Însă, în loc să revină la muncă, a rămas în România și ulterior s-a mutat în Italia. Într-un e-mail către superiorii săi, acesta a invocat etnia sa ca fiind motivul refuzului concediului, generând o serie de controverse.

„El a trimis, de asemenea, un e-mail șefului său, în care a spus că el consideră că etnia sa este motivul refuzului concediului”, a declarat un ofițer superior, potrivit The Standard. Acesta și-a abandonat uniforma și obiectele de lucru, lăsându-le în dulap, și nu s-a mai prezentat la serviciu, fiind ulterior declarat persoană dispărută.

„Ofițerul Anghel nu a răspuns la majoritatea apelurilor și a mesajelor și, într-o ocazie, a trimis un mesaj lipsit de respect managerului său”, a adăugat ofițerul superior.

Oamenii legii au investigat situația lui Anghel

Investigațiile ulterioare au dezvăluit că Anghel a acumulat datorii de 8.000 de lire pe carduri de credit pentru închirierea unei mașini. În urma acestor abateri, comisarul adjunct Pippa Mills l-a găsit pe Anghel vinovat de abatere gravă și a decis să-l concedieze. Autoritățile au aflat că acesta s-a mutat cu familia în altă țară.

Pe 31 mai 2022, ofițerii s-au deplasat la domiciliul lui Anghel, dar au aflat de la vecini că acesta și-a schimbat locul de trai. În final, poliția a decis să îl concedieze oficial pe român în urma comportamentului său și a abaterilor grave comise.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: