Redactia.ro
Home » Homepage » Premierul Nicolae Ciucă anunță noi controale la benzinării, după creșterile uriașe de la pompă: „Nu va permite niciun derapaj, nicio speculă”

Premierul Nicolae Ciucă anunță noi controale la benzinării, după creșterile uriașe de la pompă: „Nu va permite niciun derapaj, nicio speculă”

Se așteaptă noi controale la benzinăriile din toată țară, cerute chiar de premierul Nicolae Ciucă. Șeful de la Palatul Victoria a convocat ședință de urgență la Guvern.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat o ședință de urgență la Guvern, după creșterea haotică a prețurilor la combustibil. Șeful Guvernului i-a chemat la ședință pe toți șefii cu atribuții de control în acest domeniu. A fost chemat la Guvern și ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Noi controale în benzinării, anunțate de premierul Nicolae Ciucă

UPDATE ora 11.10 Premierul Ciucă, după ședința de Guvern: „Nu voi permite nimănui să profite de situație pentru ca din lăcomie să destabilizeze economia și viața cetățenilor. Instituțiile responsabile vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea. (…) Vor fi controlate toate companiile petroliere din România. Am cerut sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate”

„ANAF, Protecția Consumtorilor și Consiliul Concurenței au demarat inspecțiile pentru a stopa practicile abuzive fără justificare. Vor fi controlate toate companiile petroliere din România.”, a mai declarat șeful Guvernului.

În această dimineață, premierul Nicolae Ciucă a dispus noi controale în benzinării. Iar măsura vine după ce prețurile au depășit toate așteptările, începând de miercuri seară.

Premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la benzinării, după ce șoferii au format cozi uriașe la stațiile de alimentare din București şi în mai multe orașe din țară.

„Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, după ce a anunţat demararea unor controale ample la stațiile de alimentare cu carburant din România.

Prețuri uriașe la benzinăriile din România

Decizia vine după ce mai mulţi șoferi au făcut publice preţurile record practicate de o benzinărie din Beiuş, deținută de o companie locală, parteneră cu lanțul Mol.

Luați prin surprindere de creșterile bruște de preţ, mai mulți români s-au grăbit să alimenteze formând cozi pe mai mult de 100 de metri. Totul pentru a mai prinde un preţ bun la carburant.

La unele benzinării din București și țară, prețul la carburant a ajuns şi la 9 lei/litru. În câteva minute, spun șoferii, preţul a atins apoi o valoare record de 11.10 lei/ litru. Vorbim despre o companie privată locală, nu despre un distribuitor la nivel naţional.

Până azi dimineață, prețul a rămas tot în jurul valorii de de 9 lei/litru în anumite benzinării, pentru benzină, ușor mai ridicat la motorină, fără să fie modificări mari față de ziua anterioară.

Anunțul făcut de Ministrul Energiei: “Avem suficiente stocuri”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, face un apel la calm şi dă asigurări că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți.

Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI”, scrie Virgil Popescu, ministrul Energiei pe pagina sa de socializare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini