Redactia.ro
Home » Știri » Preoții care îi vor înmormânta pe Iulia și copiii săi sunt puși în dificultate! Ce au de făcut duhovnicii

Preoții care îi vor înmormânta pe Iulia și copiii săi sunt puși în dificultate! Ce au de făcut duhovnicii

iuliana

Preotul care va ține slujba de înmormântare a mamei tinere din Timișoara și a celor doi copii ai săi a povestit cu dificultate felul în care va efectua slujba pentru mama care s-a sinucis alături de ce pruncii săi.

Familia femeii a făcut un gest simbolic. Aceștia au hotărât să îi înmormânteze pe cei trei împreună, într-un singur sicriu. Această dorință a familiei îi pune într-o situație dificilă, pentru că religia nu permite să se țină slujbă de înmormântare sinucigașilor. Cu toate astea, sunt nevoiți să o facă pentru copiii săi.

Astăzi, 6 mai, trupurile neînsuflețite ale Iulianei și cei doi copii ai săi au fost înmormântate la cimitirul din cartierul Freidorf, din Timișoara, conform Adevărul.

Iulia și copiii ei: slujbe separate, înmormântați împreună

Biserica Ortodoxă are reguli cât se poate de stricte în privința slujbelor de înmormântare a sinucigașilor. Sinuciderea este considerată unul dintre cele mai grave păcate. Asta pentru că persoanele care decid să-și ia viața s-au lepădat de nădejdea lui Dumnezeu.

Astfel, Biserica refuză vehement să țină ritualul funerar ortodox, însă există și excepții. Potrivit hotărârii Sfântului Sinod, persoanele care suferă de boli psihice, care nu au avut discernământ au, totuși, parte de o slujbă. Aceasta este făcută de către un singur preot, doar la marginea gropii. La această slujbă nu se trag clopotele.

Situația se complică în acest caz pentru că preotul care a hotărât să oficializeze înmormântarea Iuliei trebuie să îi îngroape pe cei trei în același sicriu, la cererea familiei. Chiar dacă duhovnicii nu pot oficia înmormântarea Iuliei, sunt nevoiți să o facă pentru cei doi copii ai ei, de 2 și de 6 ani.

Părintele Ionel Popescu, vicar eparhial și conducătorul parohial Iosefin, a fost cel desemnat să efectueze slujba religioasă pentru cei trei.

Iuliana va avea parte de o slujbă în care nu i se va rosti numele

Acesta a declarat că în cei 40 de ani de preoție, acesta a fost primul moment în care s-a întâlnit cu un asemenea caz, în care mai multe persoane sunt înmormântate în același sicriu.

Cu toate că sunt înmormântați împreună, copiii vor beneficia de o slujbă normală. Pe de altă parte, Iuliana va avea parte de o simplă rugăciune, în care nu i se va rosti numele.

„În 40 de ani de când sunt în preoţie n-am văzut aşa ceva, ca mai multe persoane să fie înmormântate în acelaşi sicriu. Aşa a decis familia. În cazul mamei va exista o slujbă specială pentru sinucigaşi, iar în cazul copiilor trebuie să oferim o slujbă normală. Mama şi-a omorât copiii. 

Şi-a pierdut credinţa în Dumnezeu. Nu şi-a iubit copiii, o mamă se jertfeşte pentru copilul ei. Ea nu a făcut aşa. Pentru ea va fi o rugăciune specială permisă de Sfântul Sinod. Nu se va pomeni nici numele ei. Iar copiii, nevinovaţi, vor avea slujbă normală”, a declarat părintele Ionel Popescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: