Redactia.ro
Home » Știri » Preotul echipat cu costum de protecție împotriva COVID-19 a murit. Părintele Alexandru era așteptat la slujba de Bobotează

Preotul echipat cu costum de protecție împotriva COVID-19 a murit. Părintele Alexandru era așteptat la slujba de Bobotează

Preotul echipat cu costum de protecție împotriva COVID-19 a murit

Preotul echipat cu costum de protecție împotriva COVID-19 a murit. Celebrul preot a devenit cunoscut în România în vara anului 2020, atunci când a fost surprins la o înmormântare îmbrăcat în combinezon de protecție, peste care a pus patrafirul. Imaginile cu acesta au devenit virale în mediul online.

Preotul echipat cu costum de protecție împotriva COVID-19 a murit. Părintele Alexandru era așteptat la slujba de Bobotează

Preotul echipat cu costum de protecție împotriva COVID-19 a murit. Preotul Alexandru Militaru trebuia să se prezinte la sfințirea apei de Bobotează, dar din păcate acesta a fost găsit fără suflare. Părintele era preot la parohia Comănița, iar slujba de înmormântare va fi oficiată de Preasfințitul Sebastian. Vestea tristă a fost anunțată în această dimineață, iar enoriașii sunt întristați.

Astăzi de Bobotează, noi cei din promoţia anului 1980 cu durere în suflet vom conduce pe ultimul drum pe colegul nostru părintele Alexandru Militaru de la parohia Comăniţa. Slujba de înmormântare va fi oficiată de Preasfinţitul Sebastian, episcop al Slatinei şi Romanaţilor, la ora 13,00 .Dumnezeu să-l ierte!“, este mesajul postat pe contul său de Facebook de preotul Marin Bica.

Preotul Alexandru Militaru a decedat în noaptea de luni spre marți, iar moartea ar fi survenit în somn. Soția preotului l-a descoperit, în jurul orei 03.00 dimineața. Acesta avea 65 de ani li slujea parohia din Comanita de peste 30 de ani. ”Trebuia să iasă la pensie în februarie. Le-a şi spus enoriaşilor, când a mers cu botezul la Schitu, că apa sfinţită de Bobotează o face la Schitu, că e ultima dată, biserica e monument istoric şi o face la ei, la parohia auxiliară. N-a mai apucat s-o facă“, au declarat surse locale.

Preotul Alexandru Militaru nu și-a abandonat enoriașii în pandemia de COVID-19

Preotul Militaru a devenit cunoscută în întreaga țară după ce a fost fotografiat în combinezon în timp ce înmormânta o persoană decedată din cauza COVID-19. Imaginile cu acesta au devenit virale în mediul online. Preotul era îmbrăcat în combinezon de protecție, peste care a pus patrafirul. Atunci avea loc prima înmormântare a unui pacient răpus de coronavirus.

La acea vreme, mulți internauți l-au ironizat, acesta explicând că nu a vrut să-și abandoneze enoriașii în cele mai grele momente. Deși România se afla în plină pandemie de coronavirus, preotul a ales să nu scurteze slujba de înmormântare oficiată pe marginea gropii. „N-am încălcat niciun canon bisericesc. Trebuie să ne adaptăm la condiţiile în care trăim. Mie familia mi-a transmis că e mort de aşa ceva, eu n-am niciun document oficial, am luat toate măsurile de precauţie, mi-am făcut slujba exact cum trebuie şi cum scrie la carte. Totul se face pe marginea gropii. E o slujbă mai scurtă, eu am făcut-o în integralitate, pentru că mi-a permis timpul. Am făcut, aşa, o mică pregătire cu participanţii la înmormântare, înainte, au stat şi la 4-5 metri în cimitir, i-am rugat să poarte mască, chiar dacă eram în aer liber, în spaţiu deschis. Am avut acolo persoane care au înţeles“, a declarat atunci preotul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: