Redactia.ro
Home » Știri » Președintele Iohannis îi îndeamnă pe români să aibă încredere în vaccin: „Avem la îndemână soluția”

Președintele Iohannis îi îndeamnă pe români să aibă încredere în vaccin: „Avem la îndemână soluția”

Președintele Iohannis îi îndeamnă pe români să aibă încredere în vaccin

Președintele Iohannis îi îndeamnă pe români să aibă încredere în vaccin. Klaus Iohannis le-a transmis joi, un mesaj tuturor românilor. Șeful statului a declarat că vaccinul împotriva coronavirusului este cel care ne va ajuta să revenim la normalitate, îndrumându-i pe oameni să aibă încredere în vaccin și să accepte să se imunizeze.

Președintele Iohannis îi îndeamnă pe români să aibă încredere în vaccin: „Avem la îndemână soluția”

Președintele Iohannis îi îndeamnă pe români să aibă încredere în vaccin. Pandemia de coronavirus nu dispare, iar restricțiile impuse de autorități îi determină pe români să iasă în stradă pentru a cere relaxarea măsurilor. Președintele Klaus Iohannis a vorbit joi, despre ce se întâmplă în țara noastră, dar și despre cât de eficient este vaccinul anci-COVID19.

Șeful statului a ținut o conferință de presă la ceremonia de aniversare la 100 de ani de la înființarea Institutului „Cantacuzino”. Pentru început, Klaus Iohannis a vorbit despre instituție, menționând că centrul a ajuns la o performanță mare. „Institutul a constituit un reper pentru generații întregi și a devenit astfel un simbol al potențialului de inovare al țării noastre. Prin calitatea rezultatelor obținute, Institutul Cantacuzino a intrat în circuitul mondial al marilor centre de cercetare, o performanță pentru care vă felicit„, a declarat presedintele.

Ulterior, șeful statului a vorbit despre situația care a afectat întreaga lume, declarându-se impresionat de eforturile pe care medicii le-au făcut în această situație pentru români. Totodată, Iohannis i-a îndemnat pe oameni să se vaccineze, pentru că acesta este singura soluție care ne va ajuta să scăpăm de acest virus. ”Astăzi putem privi cu optimism către normalitate.Avem la îndemână soluția care ne va permite să stopăm pandemia și să ne recăpătăm normalitatea care ne lipsește atât de mult. Se numește vaccin.(…) Virusul care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente. În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze și astfel campania de vaccinare poate fi accelerată”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Institutul „Cantacuzino” a fost construit la 1 aprilie 1921, prin Înaltul Decret emis de Regele Ferdinand I, sub denumirea de Institutul de Seruri și Vaccinuri„Dr. I. Cantacuzino”. În acest loc au avutloc cercetări în toate domeniile importante ale microbiologiei și științelor conexe, unde au fost produse vaccinuri și seruri terapeutice. „În semn de recunoaștere a valorii colectivului dumneavoastră de specialiști de elită ai medicinei românești și a contribuției Institutului „Cantacuzino” la dezvoltarea cercetării științifice medicale, astăzi, la aniversarea a 100 de ani de la înființare, am decorat această prestigioasă instituție cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofițer”, a spus Iohannis.

Românii protestează împotriva restricțiile impuse de autorități

De patru seri, românii din întreaga țară ies în stradă pentru a cere eliberarea restricțiilor impuse de autorități din cauza pandemiei. Mai mult, Diana Șoșoacă, care îi îndeamnă pe oameni să protesteze, a declarat că îi va lua locul lui Iohannis la Palatul Cotroceni.

De asemenea, președintele PSD Marcel Ciolacu îi cere președintelui, într-un mesaj publicat pe Facebok, un plan de reducere etapizată a restricțiilor. „Oamenii au nevoie de reguli clare aplicabile tuturor, de termene care să ofere un orizont de timp concret spre revenirea la normalitate și de măsuri coerente pentru a le proteja locurile de muncă. Altfel, tensiunea socială se va transforma, rapid, într-un cutremur care va mătura șansele țării de a ieși din criză! (…) Acum Iohannis trebuie să anunțe urgent un plan de reducere etapizată a restricțiilor!”,a scris Marcel Ciolacu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: