Redactia.ro
Home » Știri » Președintele Klaus Iohannis, despre criza energetică: „Nu îşi doreşte nimeni să avem instituţii unde se stă pe frig şi nu îşi doreşte nimeni ca românii să stea acasă şi să tremure de frig”

Președintele Klaus Iohannis, despre criza energetică: „Nu îşi doreşte nimeni să avem instituţii unde se stă pe frig şi nu îşi doreşte nimeni ca românii să stea acasă şi să tremure de frig”

Președintele Klaus Iohannis îi liniștește pe români! Acesta declară că România deține suficiente resurse de gaz, încât cetățenii să nu ducă lipsă de gaze, în această iarnă. Iată toate detaliile!

Klaus Iohannis: „Amândoi m-au asigurat că România a luat măsurile necesare, a generat rezervele necesare de gaz pentru a putea trece România prin iarnă”

Klaus Iohannis susține că „nu îşi doreşte nimeni să avem instituţii unde se stă pe frig şi nu îşi doreşte nimeni ca românii să stea acasă şi să tremure de frig”.

Klaus Iohannis explică că România deține suficiente resurse de gaz, încât să nu întâmpine probleme în această iarnă:

„Criza energetică este urmare a războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei. Nu este o problemă care a fost creată în România pentru români şi nu este o problemă în Europa creată pentru europeni. Guvernul României, de la bun început, a luat lucrurile foarte în serios, a căutat şi găsit modalităţi de ameliorare a situaţiei. În toate discuţiile pe care le-am avut eu cu premierul şi ministrul Energiei am subliniat că prima prioritate trebuie să fie consumatorii, românii care stau acasă şi aşteaptă soluţii şi, dintre ei, o atenţie specială către consumatorii vulnerabili, oamenii care nu îşi permit pur şi simplu să plătească preţuri mari la energie. S-a ţinut cont de aceste lucruri şi toate demersurile şi ordonanţele care s-au dat în acest domeniu au fost construite în aşa fel încât să sprijine sectorul producţie şi distribuţiei, dar prioritar să fie protejaţi oamenii de creşteri exacerbate ale preţurilor. Şi acest lucru se întâmplă şi ultima ordonanţă, care a creat o oarecare rumoare în piaţă, protejează cetăţenii români. În acelaşi timp este gândită pentru a crea o echilibrare în piaţă, fiindcă trebuie să recunoaştem că unii au făcut profituri uriaşe în criza energetică”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat într-o conferinţă de presă dacă poate garanta că nu vor exista situaţii în care alimentarea cu energie şi gaze să fie oprită, relatează stirileprotv.ro.

„Şi atunci întrebarea mea următoare şi discuţie cu premierul şi ministrul Energiei a fost – cum vom trece iarna? Amândoi m-au asigurat că România a luat măsurile necesare, a generat rezervele necesare de gaz pentru a putea trece România prin iarnă. Acesta este răspunsul pe care l-am primit şi pe care pot să vi-l dau”, a completat şeful statului.

Klaus Iohannis, despre recomandarea la nivelul UE de a reduce consumul cu 15%

Președintele a discutat și despre recomandarea la nivelul UE de a reduce consumul cu 15% atât în instituţii publice, cât şi pentru cetăţeni: „Putem să constatăm noi, la tot pasul, că încă mai există instituţii şi oameni care irosesc energia pur şi simplu, ceea ce nu este foarte înţelept în condiţiile în care energia este foarte scumpă şi probabil la mare căutare în această iarnă. Însă haideţi să nu înţelegem greşit – nu doreşte nimeni să avem instituţii unde se stă pe frig, ca acum mulţi ani, unii dintre noi ne amintim cum a fost să mergem în clasă cu mănuşi, şi nu îşi doreşte nimeni ca românii să stea acasă şi să tremure de frig. Acolo unde se poate face economie, este înţelept, este bine şi este corect să se facă”, a concluzionat Klaus Iohannis, potrivit sursei citate.

 

Sursa foto: presidency

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: