Redactia.ro
Home » Știri » 10.000 de studenţi ucraineni sunt așteptați la studii în România. Iohannis: „Dumnezeu să vă dea putere”

10.000 de studenţi ucraineni sunt așteptați la studii în România. Iohannis: „Dumnezeu să vă dea putere”

10.000 de studenți din Ucraina sunt așteptați să intre în mediul academic din România.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, cu prilejul inaugurării construcţiei Casei Francofoniei, că mediul academic din România este pregătit să primească 10.000 de studenţi. Șeful statului s-a arătat încrezător că aceştia vor fi integraţi rapid.

Mesajul președintelui

„Din păcate, valorile noastre sunt în aceste zile sub asediu. Ţara noastră este fundamental, energic şi deplin implicată în apărarea lor. Ucraina, stat observator al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, este victima unei agresiuni militare larg condamnate de comunitatea internaţională. Alături de partenerii şi aliaţii noştri, ne aflăm în prima linie a solidarităţii faţă de poporul ucrainean. Luăm foarte în serios, atât la nivelul autorităţilor, cât şi la nivelul sectorului asociativ şi de voluntariat, rolul nostru în a uşura situaţia celor nedrept loviţi de acest război cumplit.”, a declarat Klaus Iohannis, la inaugurarea construcţiei Casei Francofoniei

Studenții ucraineni își pot continua studiile în România

„Oferim adăpost celor care fug din calea războiului şi protecţie tuturor celor care o solicită, am înfiinţat şi operaţionalizat centrul de gestionare şi distribuire a sprijinului umanitar internaţional destinat populaţiei ucrainene greu afectate de agresiunea Rusiei. Elevii şi studenţii ucraineni care vin la noi au posibilitatea de a se înscrie în sistemul de învăţământ din România. Domeniul educaţiei în ansamblul său are o contribuţie importantă la efortul naţional de găzduire a refugiaţilor, iar mediul academic este pregătit să primească peste 10.000 de studenţi din Ucraina.”, a mai completat şeful statului.

Ce le-a transmis Klaus Iohannis copiilor ucraineni

Tot astăzi, președintele Klaus Iohannis a vizitat copiii ucraineni cazați la Universitatea București.

„Ne dorim cu toții să se termine repede acest război și să ne apucăm de refăcut ce s-a stricat. Eu vă doresc multă sănătate și Dumnezeu să vă dea putere”, le-a spus președintele copiilor.

Imagini și discursul lui Klaus Iohannis, aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: