Redactia.ro
Home » Știri » Prețul petrolului a înregistrat o scădere de 17%. Întreruperile de aprovizionare vor fi compensate de Emiratele Arabe Unite și Irak

Prețul petrolului a înregistrat o scădere de 17%. Întreruperile de aprovizionare vor fi compensate de Emiratele Arabe Unite și Irak

După o zi în care românii s-au pregătit pentru o posibilă criză a combustibilului și au stat ore la coadă în stațiile de carburanți, presa internațională relatează că Emiratele Arabe Unite și Irakul vor susține creșterea producției. În consecință, prețul petrolului a scăzut joi cu 17%, fiind cea mai mică valoare înregistrată în ultimele zile.

Prețul petrolului a înregistrat o scădere de 17%. Întreruperile de aprovizionare vor fi compensate de Emiratele Arabe Unite și Irak

Sancțiunile impuse Rusiei din cauza războiului din Ucraina au repercusiuni asupra prețurilor pentru gaze naturale și combustibili, iar zvonurile despre posibile alte creșteri i-au determinat pe români să ia cu asalt stațiile de carburanți din țară. Miercuri, s-a vehiculat că prețul carburanților ar putea depăși 10 lei/ litru, motiv pentru care oamenii au stat cu orele la coadă la benzinării, să-și facă rezerve.

A doua zi după acest incident, prețul petrolului nu a înregistrat o creștere masivă, și dimpotrivă a scăzut. Presa internațională relatează că Emiratele Arabe Unite și Irakul vor susține creșterea producției, fapt ce va compensa o parte din întreruperile de aprovizionare cauzate de războiul dintre Rusia și Ucraina.

„Susținem creșterile de producție și vom încuraja OPEC să ia în considerare niveluri mai ridicate de producție”, a declarat ambasadorul Yousef Al Otaiba, într-o declarație postată pe Twitter de Ambasada Emiratelor Arabe Unite la Washington.

„EAU au fost un furnizor de încredere și responsabil pe piețele globale de mai bine de 50 de ani și consideră că stabilitatea pe piețele energetice este esențială pentru economia globală”, a mai spus oficialul.

Ministrul Energiei i-a asigurat pe români că nu există probleme cu aprovizionarea de carburanți

Ministrul Energiei a oferi și el clarificări legate de situația prețurilor carburanților din România. În prezent, stocurile sunt suficiente, așadar nici prețurile nu vor înregistra creșterile masive anunțate miercuri.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. Avem suficiente stocuri! Am discutat cu cele două mari companii, OMV şi Rompetrol, şi nu există posibilitatea unor creşteri de preţuri speculative. Există garanţii certe că nu vor avea loc aceste majorări de preţuri. Este posibil ca doar în cazul uneia dintre companii să fie vorba despre o creştere de 15 bani pe litru”, a afirmat Virgil Popescu la Pro TV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: