Redactia.ro
Home » Știri » Prim-ministrul Marcel Ciolacu: „În 2024 nu creștem taxele și impozitele, căutăm soluții să reducem impozitarea muncii”

Prim-ministrul Marcel Ciolacu: „În 2024 nu creștem taxele și impozitele, căutăm soluții să reducem impozitarea muncii”

Astăzi, premierul Marcel Ciolacu a prezidat ședința Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, în cadrul căreia au fost abordate diverse chestiuni de interes pentru Guvern, sindicate și patronate.

”Pregătim bugetul pentru anul viitor, asupra căruia ne vom consulta cu partenerii sociali. Vreau să fie foarte clar: în 2024 nu creștem taxele și impozitele și nu vom introduce taxe noi care să-i împovăreze pe români și mediul de afaceri. Căutăm soluții să reducem impozitarea muncii și să continuăm măsurile de creștere a veniturilor bugetare prin combaterea evaziunii și printr-o mai bună colectare, inclusiv îmbunătățirea managementului la ANAF și Vămi. Facem la nivel guvernamental toate demersurile pentru a începe anul 2024 cu bugetul adoptat, pentru a avea predictibilitatea necesară mediului de afaceri”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Dialogul cu partenerii sociali, desfășurat în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, va persista și în ceea ce privește discuțiile legate de salariul minim pe economie garantat în plată.
”Guvernul va lua o decizie privind salariul minim doar după ce va fi agreată cu partenerii sociali”, a subliniat șeful Executivului.

La întâlnirea de astăzi cu sindicatele și patronatele, au fost abordate și alte chestiuni de interes, inclusiv asigurarea resurselor umane, implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență, precum și dialogul cu reprezentanții Comisiei Europene. În plus, a fost supus discuției într-o primă etapă ordinul ministrului Muncii și Solidarității Sociale referitor la identificarea sectoarelor de negociere colectivă, și a fost examinat regulamentul privind colaborarea în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, în conformitate cu noile prevederi ale Legii Dialogului Social.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini