Redactia.ro
Home » Știri » Prima legiune străină „internaţională” a lui Zelenski se îndreaptă spre Ucraina: 16.000 de voluntari au răspuns la solicitarea lui de ajutor

Prima legiune străină „internaţională” a lui Zelenski se îndreaptă spre Ucraina: 16.000 de voluntari au răspuns la solicitarea lui de ajutor

Este a opta zi când trupele ucrainene rezistă cu mult curaj în fața atacurilor Rusiei, iar ajutorul solicitat de Zelenski nu a întârziat să apară. Întrucât trupele NATO nu se pot implica în război, susținerea a venit din partea voluntarilor internaționali, care deja se îndreaptă spre Ucraina.

Prima legiune străină „internaţională” a lui Zelenski se îndreaptă spre Ucraina: 16.000 de voluntari au răspuns la solicitarea lui de ajutor

Volodimir Zelenski a anunțat joi că Ucraina se bucură de ajutor din partea voluntarilor străini. În cele 8 zile de război, trupele rusești nu au încetat atacul, dar armata ucraineană a reușit cu brio să le facă față. Soldații încă rezistă, iar acum vor avea susținerea a nu mai puțin de 16.000 de persoane, care s-au oferit să ia parte la acest conflict armat și să oprească atacul ordonat de Vladimir Putin.

„Ucraina îi întâmpină pe voluntarii străini. Primii 16.000 sunt deja pe drum pentru a apăra libertatea și viața, pentru noi și pentru toată lumea”, a transmis el într-un mesaj pe Facebook.

Președintele Ucrainei nu a specificat țările de proveniență ale acestor voluntari, însă prezența lor este absolut necesare în aceste momente de cumpănă pe care le traversează statul ucrainean.

Zeleski a înființat o legiune străină „internaţională”

Dacă NATO nu se poate implica direct în acest conflict, Volodimir Zelenski a transmis la sfârșitul săptămânii trecute un mesaj adresat tuturor națiunilor. A înființat o legiune străină „internațională”, care va fi formată din voluntari dispuși să apere Ucraina.

În acel moment, mesajul președintelui a fost unul clar: Ucraina are nevoie de ajutor, iar puterile din lume îi pot susține în acest fel.

„Aceasta va fi o dovadă cheie a susţinerii voastre pentru ţara noastră. Dacă aveţi experienţă de luptă (…), puteţi veni în ţara noastră pentru a apăra Europa”, a îndemnat Zelenski, transmiţând totodată un mesaj de încurajare forţelor armate ucrainene, îndemnându-le să „rămână puternice”, notează Zelenski în declaraţia citată, conform Agerpres.

CNN notează că SUA, Marea Britanie și alte guverne le-au recomandat cetățenilor lor să nu se implice în luptele din Ucraina. Totuși, statele continuă să furnizeze arme și ajutor umanitar acestei țări, totul în timp ce Rusia suportă sancțiunile impuse de acestea după ce a lansat atacul asupra Ucrainei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: